Sogndal sikret opprykk

Per Egil Flo og Tommy Øren scoret målene da Sogndal slo Fredrikstad 2-0 onsdag og sikret opprykk til eliteserien fotball.

Fredrikstad på 2.-plass har tre kamper igjen å spille, og avstanden opp til Sogndal er nå på 10 poeng. Sarpsborg på tredjeplass har like mange poeng som Fredrikstad, og det ligger an til en spennende østfoldduell om den andre direkte opprykksplassen.

Sogndal spilte sist i eliteserien i 2004, og har siden vært i nest øverste divisjon. Årets lag blir trent av rutinerte Harald Aabrekk.

– Jeg er utrolig stolt av dem som var utpå der. Det blir nok litt feiring i kveld, og neste sesong vil jeg ikke tenke på ennå. Nå skal jeg bare være glad, sa Aabrekk til NRK 2.

Per Egil Flo, nevø av Sogndal-veteran Håvard Flo, fikk fulltreff med venstrebeinet etter vel en times spill. Han avanserte mellom to motspillere og slo til rett innenfor 16-meterstreken.

Mens snøen dalte ned over Fosshaugane dundret også Tommy Øren til åtte minutter senere.

Øren, som ordnet opprykk for klubben mot Vålerenga for ti år siden, har de siste sesongene spilt for HamKam, men vendte tilbake til saftbygda etter at «Kamma» måtte ned i 2. divisjon forrige sesong.

Etter 79 minutter kom 40-åringen Håvard Flo inn for Øren slik at kampen ble avsluttet med tre Flo på banen. Ulrik Flo, som er nevø av Jostein og Tore André Flo, spilte også. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.