Verdensmesteren hjem til Norge

Hushovd kommer hjem til Norge for første gang etter at han ble verdensmester. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Verdensmester Thor Hushovd (32) kommer hjem til Norge for å delta i markeringen av sykkelforbundets 100-årsjubileum neste uke.

Tirsdag – 23 dager etter at han ble tidenes første norske og nordiske verdensmester i landeveissykling for profesjonelle – reiser Hushovd fra hjemmet i Monaco og setter sine råsterke føtter på norsk jord for første gang siden triumfen i Australia.

Sammen med UCI-president Pat McQuaid, blir Hushovd hedersgjest på mottakelsen, som markerer jubileet i Norges Cykleforbund. Også neste lørdags jubileumsfest i hovedstaden skal verdensmesteren delta på.

Thor Hushovds VM-tittel regnes som en av tidenes største norske idrettsbragder ettersom statusen på VM-gull og den prestisjefulle «regnbuetrøya» i sykling overgår det meste innenfor sporten.

Les også: «Konge SMS» til Hushovd

Operasjon

Tirsdag kveld ble Hushovd innlagt på sykehus og undersøkt av lege. Onsdag morgen blir en metallplate som holdt kragebeinsbruddet fra mai på plass, operert ut. Deretter blir Hushovd liggende på sykehus i ett døgn.

Etter Oslo-visitten tar verdensmesteren med seg familien på en ukes ferie til marokkanske Marrakech.

– Jeg tar cirka en måned fri fra syklingen før oppkjøringen til en ny sesong starter. Treningen og sesongstarten blir temmelig lik før denne sesongen, og målet er å være på topp fra Milano – San Remo (i mars) til og med Paris – Roubaix (midt i april), sier Thor Hushovd til NTB.

Etter at VM-tittelen var i boks, rokerte Hushovd om på blant annet de opprinnelige operasjons- og ferieplanene for å sykle sine første to ritt i «regnbuetrøya».

Han endte på 14.-plass i Giro del Piemonte og brøt Giro di Lombardia. (©NTB)

Les også: Idrettsvenner hilser Hushovd

Mer om sport i ABC Nyheter.