Leigh dropper Israel-besøk

Regissør Mike Leigh, som selv er jødisk, dropper Israel-besøk på grunn av landets politikk. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Den britiske regissøren Mike Leigh har avlyst et arbeidsbesøk til Jerusalem grunnet Israels politikk.

Det er landets plan om å få alle ikke-jødiske nye statsborgere til å avlegge en troskapsed til Israel som en jødisk stat som har fått Leigh til å steile.

Den 67 år gamle regissøren, som har laget filmer som «Secrets and Lies» og «Naked», skulle tilbringe en uke ved Sam Spiegel Film and Television School i slutten av november. Han skulle også besøke palestinske filmstudenter og forelesere.

Men en uke før sin reise, bestemte Leigh seg, som selv er jødisk, for å avlyse turen. Han oppga som grunn Israels politikk overfor palestinerne og i særdeleshet myndighetenes støtte til en lovendring om statsborgerskap som er blitt kritisert for å være rasistisk, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I et brev til Renen Schorr, som leder Sam Spiegel-skolen, sa Leigh at han «hele tiden hadde vært betenkt når det gjaldt besøket», særlig etter Israels raid i mai på fartøyene som var på vei til Gaza og der ni tyrkiske aktivister ble drept. (©NTB)

Les mer om kultur i ABC Nyheter.