- Liverpool er ikke i krise

Liverpools nye eiere John W. Henry (t.v.) og Tom Werner så Liverpool i aksjon for første gang søndag. Til høyre tidligere Liverpool-legende Kenny Dalglish. Foto: Scanpix/Reuters. Les mer Lukk

Manager Roy Hodgson var tilfreds med prestasjonen i 0-2-tapet for Everton. De nye Liverpool-eierne sier jobben hans er trygg, men nå må den tidligere Viking-treneren akseptere mer kritikk.

Premier League søndag:  
Write content here

Hodgson ble hentet fra Fulham i sommer, men Rafa Benitez' erstatter har ikke hatt noen heldig hånd med Liverpool. Den skakkjørte Merseyside-klubben gjør sin dårligste sesongstart på øverste nivå siden 1953/54. Da rykket rødtrøyene ned. Etter åtte runder står Liverpool med ynkelige seks poeng. Det holder til en pinlig 19.-plass.

Likevel vil ikke Hodgson karakterisere situasjonen som en krise.

– Jeg synes ikke vi er i krise. Jeg synes ikke måten vi spilte på i dag, kjennetegner et lag som ligger under nedrykksstreken. Men seks poeng på åtte kamper er veldig svakt, sier han til Sky Sports.

Lite glød, mangel på eget spill og null oppfinnsomhet preget LFC i det 214. Merseyside-derbyet mot Everton. Tim Cahill og Mikel Arteta scoret hvert sitt mål da Goodison Park-laget tok sin første derbyseier siden september 2006. Ofte er det skummelt for trenere å få høre at jobben er trygg. Kritikken fra Liverpool-fansen vil garantert komme etter nok en svak forestilling under Hodgsons regime.

22 uten seier

Liverpool har vært gjennom en turbulent periode. Klubben måtte gjennom et rettslig drama for å bli kvitt de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett, som påførte klubben betydelig gjeld. Inn kommer NESV-grupperingen, som fredag fikk rettens godkjennelse til å sikre seg den kriserammede klubben. Både John W. Henry og Tom Werner representerte de nye eierne på Goodison Park søndag.

De ble vitne til en kamp der Everton fortjent tok tre poeng. Tim Cahill ordnet 1-0 til blåtrøyene etter 34 minutter. Han banket ballen opp i krysset fra fem-seks meter etter en fin pasning fra Seamus Coleman.

– Vi kom bakpå da ballen falt heldig til Cahill, så ved pause følte jeg at vi var litt uheldige som lå under, for vi hadde også kommet tilbake i kampen. I 2. omgang gjorde vi alt et lag kan gjøre, vi spilte godt, skapte sjanser, slapp dem til veldig få, og presset dem bakpå, mener Roy Hodgson.

Men tidlig i 2. omgang gikk det fra vondt til verre for Liverpool. Gjestenes Sotirios Kyrgiakos klarerte en corner rett til Mikel Arteta, og spanjolen banket ballen i mål fra drøyt 16 meter.

Hodgson står uten seier på sine 22 siste bortekamper i ligaen som trener for Liverpool og Fulham. Han er nær venn med Everton-manager David Moyes, men måtte innse at han ikke hadde noen resept for hvordan den blå delen av Merseyside skulle senkes.

Spesielle kamper

Det er ikke første gang Liverpool møter Everton etter en tøff periode. Etter Hillsborough-tragedien i 1989, som krevde 96 menneskelig, var Everton første klubb rødtrøyene møtte. Kampen endte 0-0. Senere samme vår møttes Merseyside-rivalene til følelsesladd FA-cupfinale på Wembley. Innbytter Ian Rush ordnet 3-2-seier til Liverpool.

I 1991 trakk Kenny Dalglish seg som manager for Liverpool etter 4-4-kampen mot byrivalen i FA-cupen. Dalglish var sliten og taklet ikke presset, mye på grunn av påkjenningene etter Hillsborough-tragedien. Med Ronnie Moran som vikarmanager tapte Liverpool neste kamp mot Luton før Everton vant den andre omkampen 1-0.

Etter at Dalglish forsvant har Liverpool opplevd mye motgang. Verken Graeme Souness, Roy Evans, Gérard Houllier eller Rafael Benítez klarte å vinne ligaen med klubben som i 1990 tok sitt 18. seriemesterskap. FA-cuptitler og mesterligatittel er det blitt, men ikke ligagull. Nå ligger rødtrøyene nest sist.

Det er uvant kost for Anfield-laget. (©NTB)