Bondevik bistår Magnussen-familien

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble drept i London i mars 2008. Mannen som er siktet for drapet, Farouk Abdulhak, har flyktet til hjemlandet Jemen, der han beskyttes av sin milliardærfar. De siste ti månedene har tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik vært i kontakt med og utvekslet synspunkter med Abdulhak-familien, skriver Aftenposten. Foto: www.justiceformartine.com / Scanpix. Les mer Lukk

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik har i ti måneder utvekslet synspunkter med drapssiktede Farouk Abdulhaks familie i Jemen.

Farouk Abdulhak er siktet for å ha drept den norske 23-åringen Martine Vik Magnussen i London i mars 2008.

Etter drapet flyktet han til hjemlandet Jemen, der han beskyttes av sin milliardærfar Shaher Abdulhak. Verken Storbritannia eller Norge har utleveringsavtale med Jemen.

De siste ti månedene har tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik vært i kontakt med og utvekslet synspunkter med Abdulhak-familien, skriver Aftenposten.

Gir ikke etter

– Farouk Abdulhak er ikke villig til å gi etter for kravet om utlevering foreløpig. Men han er under stort press og innflytelse fra myndighetene i Jemen og sin egen familie. Jeg har tro på en løsning i saken, sier Bondevik.

Bondevik ble kontaktet av Magnussens familie rett før jul i fjor og har siden arbeidet med saken på frivillig basis.

Kontakt i Jemen

En kontakt i Jemen bistår Bondevik, men han vil ikke røpe hvem dette er.

– Han er en kontakt fra min statsministertid i Norge, og vedkommende er en fortrolig kilde og en kanal til å nå fram med synspunkter til den jemenittiske regjeringen og ikke minst til Farouk Abdulhak og hans familie, spesielt faren, sier Bondevik.

Noen utsikt til snarlig løsning er det ikke, ettersom mangemilliardæren Shaher Abdulhak fortsatt holder sin beskyttende hånd over sønnen, medgir Bondevik. Han nekter likevel å gi opp håpet.

Skader renommé

– Jeg tror også at Farouks far har forståelse for at denne saken skader Jemens image internasjonalt, og den skader Shaher Abdulhaks renommé som forretningsmogul, sier han.

Bondevik er kjent med at Farouk Abdulhak, som også har amerikansk statsborgerskap, rett som det er besøker Egypt og Dubai. Trolig benytter han farens privatfly under reisene.

– Jeg vil ikke si så mye om hva jeg vet om ham og hans bevegelser. Men han oppholder seg også i Kairo og i Dubai. Faren tilbringer også tid i Egypts hovedstad, sier Bondevik.