Pastorsønn hevder han drepte faren i nødverge

Den 33 år gamle sønnen til pastor Daniel Karlsen er fengslet. Han hevder at han ikke mente å drepe sin far. Foto: Morten Holm / Scanpix Les mer Lukk

33-åringen som er fengslet i to uker, siktet for drapet på pastor Daniel Karlsen, hevder at han handlet i nødverge da faren ble drept med kniv tirsdag.

– Han hadde ikke noe ønske om å ta livet av sin far, og han hadde ikke noe ønske om å skade sin far. Det er en ulykke, det som skjedde, sier 33-åringens forsvarer, advokat Jørund Lægland til NTB.

Les også: Drepte var kjent pastor

Nedre Romerike tingrett festet ikke lit til mannens forklaring torsdag, og ga politiet medhold i begjæringen om varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud.

– Nødverge

Advokat Lægland ønsker ikke å utdype hva 33-åringen har forklart om hendelsesforløpet, som altså endte med at pinsemenighetspastor Daniel Karlsen (60) ble drept med brødkniv i sitt hjem på Jessheim.

– Han har forklart seg utførlig for politiet om hva som skjedde. Og når man ser hele forløpet, så er det rent juridisk en nødvergesituasjon. Jeg oppfatter også at politiet lytter til denne forklaringen, når de kun ber om to ukers fengsling, sier Lægland.

I kjennelsen heter det at retten mener situasjonen kunne ha vært løst på en annen måte, ved at siktede kunne kommet seg unna fordi han «er en kraftig bygget person» og faren «må antas å være preget av sin alder».

– Traumatisk

Forsvareren forteller at 33-åringen er sterkt preget.

– Det er en påkjenning uansett å bli sittende to døgn i celle på politikammeret. Dertil var han svært glad i sin far, og han har tatt dette meget tungt. Dette er kjempetraumatisk for ham, sier Lægland.

Les også: Pinsepastor drept med kjøkkenkniv

Fengslingen ble dels begrunnet med at politiet trenger å snakke med flere vitner, uten at den siktede skal få anledning til å forsøke å påvirke dem.

– Isolert sett synes jeg dette er noe spinkelt, all den tid min klient har forklart seg så vidt utførlig. Men når noen er død, så skal det mye til å unngå fengsling, sier Lægland.

33-åringen er siktet for forsettlig drap. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. (©NTB)