Fem skoleelever til legevakt etter hundebitt

Fem elever ved Bjøråsen skole i Oslo ble sendt til legevakten onsdag formiddag etter å ha blitt bitt av en hund under en gymtime i Lillomarka.

De 27 elevene i 8. klasse var på løpetur ved Steinbruvann ved 10.30-tiden onsdag. Plutselig kom en hundevalp rett mot dem, skriver Dagbladet.no.

– Jeg prøvde å få alle elevene bak meg, men hunden splittet oss og gjøv løs. Den løp fram og tilbake, angrep oss gang på gang. Det var et kaos, sier klasseforstander Said Bendouah.

Elevene var redde og klynget seg sammen, men hunden fortsatte bitingen. En elev ble bitt i låret, og en annen elev ble bitt i øret. Da hunden etter hvert ble overmannet, var til sammen fem 13-åringer blitt bitt.

– Elever gråt, og hunden lot seg ikke roe ned, sier Bendouah.

Elevene ble kjørt til legevakten. Ingen ble alvorlig skadd.

Bendouah sier hunden dukket opp helt overraskende og at bitingen var umotivert.

– Det var ingen som terget hunden eller gjorde noe mot den. Hundevalpen ville sikkert leke, men var helt giret og ute av kontroll, sier han.

Hundeeieren rømte til skogs med hunden mens elevene ventet på politi og legehjelp. Operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt sier at politiet etterforsker saken, og at de ønsker å avhøre kvinnen som hadde med seg hunden. Hunden skal ha vært en schæfervalp eller en rase som ligner. (©NTB)