Drosjeran i Stavanger

Tidlig tirsdag morgen ble en drosje ranet og en annen forsøkt ranet i Stavanger. Det var bare 40 minutter mellom de to hendelsene.

Ved 5-tiden fikk politiet melding om at en drosje var ranet på Madla. Ranet skjedde ved en bensinstasjon der drosjen sto parkert. Raneren hadde pistol og snakket engelsk, opplyser Rogaland politidistrikt.

Rundt 40 minutter senere ble en drosje utsatt for et ransforsøk, denne gangen i Stavanger sentrum. Raneren satte seg inn i drosjen, rettet en pistol mot sjåføren og ba ham kjøre. Drosjesjåføren nektet, og raneren ba da om et pengebeløp. Også dette kravet nektet sjåføren å etterkomme, og raneren forlot deretter drosjen.

– Vi har ennå ikke pågrepet noen gjerningsmann. Beskrivelsen sannsynliggjør at det kan dreie seg om samme person, men samtidig er det såpass stor avstand mellom de to åstedene at gjerningsmannen ikke kan ha forflyttet seg til fots, sier operasjonsleder Kjell Arne Slethei i Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet holder alle muligheter åpne i den videre etterforskningen.

Ved begge anledningene beskrives raneren som rundt 180 centimeter høy, slank og iført sort jakke med hette, lys dongeribukse og hvite sko. Mannen hadde et hvitt og svart tørkle foran ansiktet, virket noe sliten og hadde sår på knokene. (©NTB)