Overtidsmål berget Tromsø

Tromsø vant 1-0 over Viking hjemme, men seieren satt langt inne. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Tromsø måtte vente helt til det 90. minutt før nullen sprakk på Alfheim. Da sørget George Mourad for 1-0-seier på et omdiskutert straffespark i hjemmemøtet mot Viking.

André Danielsen ble «syndebukk» for et defensivt godt organisert Vikinglag, da han handset rett innenfor Tromsøs 16-meter. George Mourad var sikkerheten selv. Viking-trener Åge Hareide var ikke nådig mot dommer Kristoffer Helgerud etter kampen.

– Dommeren lar seg i høyeste grad påvirke av både TIL-spillerne og publikum på straffesituasjonen. Svært bittert, og det er definitivt dommeren sin skyld at vi taper denne kampen, sa Hareide til NTB etter kampen.

Roste Jarstein

Hareide var imidlertid ellers godt fornøyd med den defensive opptredenen mot hjemmesterke Tromsø.

– Vi viser kraftig forbedring bakover fra de siste kampene. Tromsø skaper ikke mye, og bakerst viser Rune (Almenning Jarstein) at han tilhører eliten av norske keepere.

Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo spådde en tett og jevn kamp på forhånd og fikk rett i det.

– Vi møtte et Viking-lag som har fått dårlig betalt de siste kampene, men i dag står vi på til siste spark og får betalt for det. En veldig fortjent seier alt i alt, oppsummerte Høgmo etter kampen.

Jakter sølvet

I Tromsø-leiren ser man oppover på tabellen.

– Det var viktig med tre poeng i dag. Det legger press på Vålerenga som ligger foran oss. Vi skal gi dem kamp om sølvmedaljene, sa en offensiv Ruben Yttergård Jenssen etter kampen.

Vikings Tommy Høiland fikk alle sjansers mor midtveis i andre omgang, men klarte på uforklarlig vis å sette ballen utenfor Marcus Sahlmans høyre stolpe.

Tromsø hadde det meste av både sjanser og banespill i førsteomgangen. Sigurd Rushfeldt og Kayke Rodrigues kom nærmest for hjemmelaget, men en opplagt Rune A. Jarstein berget Viking ved flere anledninger.

Tromsø gjester Start i Kristiansand, mens Viking tar imot cupfinalist Strømsgodset i neste serierunde. (©NTB)