Blått lys for Kongsvinger

Stabæk jubler for 2-1 over Kongsvinger. (Foto. Scanpix). Les mer Lukk

Kjell Rune Sellin bommet på straffe og Kongsvinger-trener Tony Gustavsson ble sendt opp på tribunen da Stabæk vant 2-1 på Gjemselund søndag.

Svenske Gustavsson var mildt sagt forbannet etter at han måtte forlate benken og se resten av kampen fra fugleperspektiv i det 66. minutt. Stabæk hadde nettopp tatt ledelsen ved Veigar Pall Gunnarsson da Adem Güven ble lagt i bakken innenfor 16-meteren av Morten Morisbak Skjønsberg da spissen var alene gjennom.

– Jeg prøvde å få kontakt med kapteinen min, men han hørte meg ikke. Derfor tok jeg to skritt utenfor det tekniske området. Da kom dommeren (Dag Vidar Hafsås) bort til meg og viste meg opp på tribunen, sa en oppgitt Gustavsson til TV 2.

KIL-treneren så sitt snitt til å bytte inn Olav Tuelo Johannesen, men det fikk han ikke lov til, hevdet han etter kampen.

– Han er vår fremste straffeskytter, og jeg ville at han skulle ta den, men jeg fikk ikke lov til å gjennomføre byttet. For det første skulle Stabæk hatt rødt kort (for fellingen), for det andre skulle vi fått lov til å bytte inn Olav Tuelo og for det tredje skulle ikke jeg vært sendt opp på tribunen, sa Gustavsson etter 1-2-tapet.

Selvmål og straffe

Kongsvinger kom tidlig under på eget kunstgress. Bare 13 minutter var spilt da Johan Andersson ble spilt gjennom av Gunnarsson. Svensken gjorde ingen feil og kippet ballen i det lengste hjørnet bak Olav Dalen.

Bare seks minutter senere snurret Martin Linnes rundt med Vegar Eggen Hedenstad og la inn foran mål der Skjønsberg skled ballen i eget nett. I annen omgang kjørte Stabæk kampen og tok fortjent ledelsen da Gunnarsson banket inn 2-1 via stolpen.

Så, i det 66. minutt, eksploderte det på Gjemselund. Adem Güven var hakket raskere enn Skjønsberg og tuppet ballen inn foran midtstopperen som svarte med å feie spissen over ende foran nesa på keeper Jon Knudsen. Soleklart rødt kort, mente KIL-trener Gustavsson, men dommer Hafsås nøyde seg med å peke på ellevemeteren.

Kjell Rune Sellin ble matchvinner på Gjemselund i siste hjemmekamp mot Sandefjord, men leverte en heller svak straffe som Knutsen hadde mindre problemer med å ta.

Med flagget til topps

Til tross for iherdig kjemping de siste 20 minuttene, var KILs annet strake tap et faktum. Hedmarkingene ligger fem poeng bak Hønefoss, som har kvalifiseringsplassen, og som møter Start hjemme mandag. Gustavsson innrømmer at det begynner å se stygt ut, men vil uansett se lenger fram enn sesongavslutningen.

– Selv om den teoretiske muligheten for å overleve skulle bli borte, må vi bygge med tanke på framtiden, sa treneren.

Stabæk begynner å få fast grunn under føttene. Ned til Hønefoss (som har én hengekamp) er det ti poeng. Trener Janne Jönsson håper han kan avslutte Stabæk-eventyret med stil.

– Vi har bare to hjemmekamper igjen, og jeg håper at vi kan levere en fin avslutning på sesongen, sa den Rosenborg-klare treneren. (©NTB)