Abbas: – Vil ikke avbryte fredssamtalene

Den palestinske presidenten, Mahmoud Abbas, talte for FNs generalforsamling lørdag. Foto: REUTERS / Chip East / SCANPIX. Les mer Lukk

Palestinernes president, Mahmoud Abbas, sier at han ikke umiddelbart vil avbryte fredssamtalene med Israel dersom den midlertidige byggestansen ikke forlenges.

Palestinerne har gjentatte ganger sagt at de vil trekke seg fra de nylig gjenoppstartene fredssamtalene dersom Israel ikke forlenger forbudet mot bosetningsbygging på Vestbredden utover 26. september.

Men da Abbas ble spurt under et intervju fredag om han ville avbryte fredsforhandlingene, svarte han til avisen al-Hayat at det ikke ville bli umiddelbart aktuelt.

– Nei, men vi kommer til å ta det med Den arabiske liga, sa han.

Medlemslandene i ligaen har tidligere uttalt at de støtter det palestinske kravet om at byggestansen må forlenges dersom fredssamtalene med Israel skal kunne fortsette.

Ligaens leder, Amr Moussa, sa forrige uke at det vil være bortkastet tid å forhandle videre hvis israelske myndigheter tillater at byggingen i bosetningene fortsetter.

Den israelske regjeringen meldte fredag at den var villig til å inngå et kompromiss om å videreføre byggestansen, men det avviste Abbas. Også lørdag gjentok Abbas budskapet og sa at Israel blir nødt til å velge: full byggestans eller fred.