Savnet kvinne funnet død

En 73 år gammel kvinne som ble meldt savnet etter en bærtur i begynnelsen av august, ble lørdag funnet død i Åmli i Aust-Agder.

Det var jegere som lørdag ettermiddag fant kvinnen ved Todalsvassdraget, skriver lokalavisa Varden.

Den døde personen lå ute i terrenget i nærheten av Grunnetjønnsbu turisthytte, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Politiet mener det etter all sannsynlighet er den savnede 73-åringen fra Grimstad som ble meldt savnet fra hytta si som nå er funnet.

- Det gikk som vi håpet, at noen skulle finne henne i løpet av høsten. I dag startet elgjakta, og jegere fant henne i Tovdalsvassdraget i Åmli kommune i Aust-Agder, sier Fyresdalslensmann Odd Skeivoll til Varden.

Store styrker fra Røde Kors, politi og frivillige har lett etter kvinnen siden hun forsvant. De pårørende er varslet om funnet.

– Kvinnen er nå fraktet til sykehus for obduksjon. Vi kan med sikkerhet si at det er henne, signalementet passer helt overens med det vi sendte ut da hun ble borte. Klærne hun hadde på seg den dagen hun forsvant, stemmer overens med de kvinnen som er funnet har. Men vi må finne ut hva dødsårsaken er, og kvinnen er derfor sendt til obduksjon, sier lensmann Odd Skeivoll i Fyresdal til Varden.