Her ble faren og døtrene funnet drept

Her ble faren og døtrene funnet drept. (Foto: Politiet) Les mer Lukk

Ble funnet på dypet av Gjersjøen.

Fakta om familiedrapssaken:  

* En 37 år gammel kvinne og et spedbarn ble onsdag ettermiddag funnet drept i en leilighet på Mortensrud.

* Omtrent samtidig ble det klart at en jente som tidligere på dagen var funnet død i Gjersjøen var familiens ni år gamle datter. I nærheten fant politiet også familiefarens bil.

* Sent samme kveld ble så den 41 år gamle mannen og den sju år gamle datteren funnet, også de i Gjersjøen.

* Politiet tror mannen har tatt livet av sin kone og sine tre barn, og deretter seg selv.

* Mannen hadde iransk bakgrunn. Han fikk norsk statsborgerskap i 1999. Den drepte kvinnen er fra Marokko. Hun hadde permanent oppholdstillatelse, men var ikke norsk statsborger. Alle barna var norske statsborgere. (©NTB)

Allerede rundt klokken 13 onsdag ble det første offeret, en ni år gammel jente, funnet død under vann i Gjersjøen i Follo utenfor Oslo.

Funnet ble gjort tilfeldig av letemannskaper fra Røde Kors som egentlig var ute for å finne en 76 gammel mann som var meldt savnet i området.

Les også: Tror faren tok livet av familien og seg selv
Se også: - Får kanskje aldri svar

I nærheten fant politiet også familiefarens bil.

Det var bare begynnelsen på avdekkingen av en ufattelig tragedie. I timene som fulgte viste det seg at en hel familie hadde blitt utslettet.

Søsteren slo alarm

Onsdag ettermiddag ble moren og hennes 14 dager gamle spedbarn funnet døde hjemme på Mortensrud. Politiet gikk inn i leiligheten ved 16.15-tida onsdag etter bekymringsmeldingen fra søsteren til den drepte.

– Morens søster og svoger slo alarm da de ikke kom i kontakt med familien tirsdag, noe som var uvanlig, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB onsdag kveld.

Politiet gikk onsdag kveld ut og etterlyste faren Saeid Ahmadzadeh og hans sju år gamle datter med et håp om at denne datteren fortsatt var i live.

Klokken 23.15 i går kveld ble de imidlertid begge funnet døde i Gjersjøen.

Motivet er ikke kjent

Politiry går ut fra at det var faren som tok livet av familien sin og deretter seg selv, men kunne torsdag ikke gi noen nærmere opplysninger om motivet.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt sier til NTB at politiet torsdag gjennomførte avhør av naboer og kjente.

– Resultatet av dette må vi gjennomgå før vi kan se om det fører oss nærmere noen svar på hva som har skjedd og hvorfor det har skjedd, sier hun.

Hun kan heller ikke si noe om dødsårsak og dødstidspunkt.

– Vi venter på den foreløpige obduksjonsrapporten. Før vi går ut med resultatet av den, vil vi også informere de pårørende om innholdet slik at de slipper å lese om det i pressen, sier Rohde.

Politiet er usikre på om de noen gang kommer til å få svar på hva som egentlig har skjedd.

Flyttet til Norge i 1993

Saeid Ahmadzadeh skal ha kommet til Norge i 1993 og først bodd i Fauske, deretter i Tromsø, før han flyttet til Kongsvinger i 1994.

I 1998 flyttet han videre til Oslo, hvor han bodde flere steder før familien kjøpte leilighet på Mortensrud i 2004.

I begynnelsen av juni i år skal han ha søkt drosjeløyve i Oslo.

Mannens kone var fra Marokko og kom ifølge VG til Norge i 1998. I sommer fikk hun varig oppholdstillatelse, men hun var ikke norsk statsborger. Det var imidlertid alle ekteparets tre barn.