Har gjeld på 170 millioner

Brann og Eirik Bakke har en langsiktig gjeld på nærmere 170 millioner. Nå klarer de ikke betale avdrag og får hjelap av finansmann Trond Mohn. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Sportsklubben Brann klarer ifølge Bergens Tidende ikke å betale avdrag på sin langsiktige gjeld, men finansmann Trond Mohn hjelper nok en gang klubben.

Lokalavisen melder i dag at regnskapene for 2009 viser at Sportsklubben Brann i dag har 168 millioner kroner i langsiktig gjeld, men at man ikke er i stand til betale avdrag på gjelden.

Men klubbens økonomiske redningsmann de siste årene, finansmannen Trond Mohn, har garantert for 70 millioner av dem.

Trond Mohn virker uberørt av situasjonen og mener det er viktig at byen mellom de syv fjell har et noe de kan være stolte av.

– Det er utrolig viktig at vi har et godt Brann-lag. Det ønsker jeg å bidra til, sier Trond Mohn.

Brann var i realiteten konkurs i 2002. Den gangen tapte Handelsbanken 35 millioner kroner i en redningsaksjon for klubben.

Mohn frykter imidlertid ikke å lide slike tap.

– Det er et snev av risikosport i dette, men jeg er ikke bekymret, sier Mohn til Bergens Tidende.

Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen sier klubben med Mohns hjelp har fått en bedre totalsituasjon.

– Trond Mohn er en viktig støttespiller for oss. Den garantien han har gitt, oppleves som en trygghet både for oss og våre långivere, sier Bruun-Hanssen til lokalavisen.

Etter det BT erfarer var garantien fra Mohn en av betingelsene for at man skulle få bedre betingelser hos sine lånegivere.