Treholt-avgjørelse fredag

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker har møte om gjenopptakelse av bevisførselen i Treholt-saken. Arkivbilde fra 4. februar 1986 som viser Arne Treholt som forsøker å legge 15.000 dollar inn i en konvolutt, Foto: Erik Thorberg / Scanpix Les mer Lukk

Først fredag ettermiddag blir det klart om Gjenopptakelseskommisjonen vil se på Treholt-saken på nytt.

– Gjenopptakelseskommisjonen har startet drøftelsene av om den skal ta Treholt-saken opp til ny behandling og vil komme med en offentlig meddelelse fredag klokken 15, heter det i en pressemelding fra Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker.

Les også: – Løgn, sier etterforskningsleder om juksepåstand

Riksadvokat Tor-Aksel Busch sendte tirsdag en anmodning til kommisjonen om å undersøke nærmere påstanden om at det såkalte pengebeviset i Treholt-saken er falskt. Riksadvokaten ba ikke om en gjenopptakelse av straffesaken mot Arne Treholt, men om at kommisjonen gjenåpner sin tidligere sak fra 2008 og tar de nye opplysningene om pengebeviset med i betraktningen.

Les også: Mener Treholt ville fått 20 år uansett

– Dette er spesielt. Kommisjonen har ikke fått noen lignende anmodning tidligere. Derfor må hele kommisjonen sammen behandle anmodningen, sa kommisjonens leder, Helen Sæter, til NTB tirsdag.

Hun ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer før avgjørelsen offentliggjøres fredag klokken 15. (©NTB)