Omstridt homolov utsatt i USA

En aktivist holder opp en plakat under en tilstelning i Portland i delstaten Maine mandag da popstjerne Lady Gaga talte de homofile soldatenes sak. Tirsdag vedtok Senatet å utsette behandlingen av den såkalte «Don't Ask, Don't Tell»-loven. (Foto: REUTERS / Joel Page / SCANPIX) Les mer Lukk

Lovendringen som skulle gi grønt lys for åpent homofile i det amerikanske forsvaret, blir utsatt på ubestemt tid.

Forslaget skulle til debatt og avstemning i Senatet tirsdag, men ble blokkert før det kom så langt. Det måtte 60 senatsstemmer til for at lovendringen kunne behandles, men kun 56 stemte for, og dermed er lovforslaget utsatt på ubestemt tid.

Les også: Lady Gaga kjemper mot militæret

Dette er et stort tilbakeslag for homoaktivistene som i valgkampen i 2008 satte sin lit til at Barack Obama skulle oppheve homoforbudet.

Kort tid etter at forslaget ble blokkert, kom Det hvite hus med en uttalelse der det sto at president Obama var skuffet over at homoloven ble utsatt.

Forsvarsdepartementet Pentagon har siden 1993 praktisert en såkalte «ikke spør, ikke fortell» politikk, som bare tillater homofile å tjenestegjøre i det amerikanske forsvaret dersom de holder sin legning skjult. (©NTB)