Årsaken til dødsulykken var trolig gasslekkasje

Årsaken til dødsulykken var trolig gasslekkasje Les mer Lukk

Gassforgiftning var sannsynligvis årsaken til at fire mennesker mistet livet i en buss på Ekeberg, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

De to tenåringene og foreldrene deres ble funnet omkommet i campingbussen sin mandag formiddag. Politiet mener døden inntraff en eller annen gang i løpet av søndagen.

Les også: Politiet frigir navnene på de omkomne

– Vi har ikke fått noe eksakt når det gjelder klokkeslett. Det er ennå heller ikke påvist noen sikker dødsårsak, men omstendighetene og foreløpige obduksjonsfunn tyder på at døden kan skyldes gassforgiftning eller oksygenmangel som følge av gasslekkasje, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Foreløpig rapport

Hun understreker at dette er foreløpige konklusjoner. De endelige obduksjonsrapportene vil det ta lengre tid å ferdigstille.

De tekniske undersøkelsene av bussen er heller ikke ferdige og vil fortsette onsdag.

– Vi har også innhentet ekspertise på gass og gassopplegg i slike biler, sier Metlid til NTB. Det gjenstår også flere vitneavhør. Metlid bekrefter at politiet har fått kontakt med folk som møtte familien i løpet av helgen på biltreffet.

Viktig å få vite

Hun understreker at mye av politiets arbeid denne første tiden går ut på å gi de pårørende nok informasjon.

– Det er viktig at de får vite så mye som mulig om hva som har skjedd, og det må skje før pressen får vite det, sier hun.

Venner og slektninger får også mye støtte og oppfølging fra kommunen og lokalsamfunnet i Fredrikstad, understreker Metlid. (©NTB)