Iron Maiden til Norge igjen

Bruce Dickinson og resten av Iron Maiden skal ut på tur igjen – og treffer Norge 6. juli 2011. Foto: AP Les mer Lukk

Hardrockfans kan starte langtidsplanleggingen: Iron Maiden kommer til Norge igjen 6. juli 2011 – og billettsalget starter allerede til uken.

Hardrockerne inntar Telenor Arena i Bærum, og det gjelder nok å sikre seg når billettsalget starter 30. september:

De ti siste årenes konserter i Norge har ifølge arrangør Live Nation enten vært utsolgt eller nær utsolgt.

Sist Iron Maiden var i Norge var i Bergen i august. I sommer toppet de også den omreisende Sonisphere-festivalen, som dessverre ikke tok turen innom Norge.

Men nå – i kjølvannet av «The Final Frontier», det femtende Maiden-albumet som ble sluppet i august, står ny Europa-turné for døren.

Les også: Iron Maiden på sitt aller beste

Albumet har toppet salgslister i 27 land, inklusive VG-listen her i Norge, noe som er første gang for veteranbandet. I en pressemelding sier Maiden-sjefen Steve Harris:

– Det er deilig å høre at vi debuterte på 1. plass i Norge for aller første gang. Det er meg også fortalt at albumet allerede har solgt til gull, noe som er fantastiske nyheter. Det skal bli godt å komme tilbake og spille i 2011, og vi takker alle våre norske fans for all deres støtte. Vi har en ny setliste og et forrykende show klart, så dere vil ikke bli skuffet.

Les også: Iron Maiden topper i 21 land

Iron Maiden har holdt på i 30 år, har solgt over 85 millioner album, gitt nærmere 2.000 konserter og spilt inn 15 studioalbum. (©NTB)