Wenger tiltalt for uanstendig oppførsel

Arsenal-manager Arsène Wenger var lite fornøyd med dommertrioen etter 1-1 mot Sunderland lørdag. (Foto: David Moir / Reuters / Scanpix) Les mer Lukk

Arsenal-manager Arsène Wenger blir trolig bøtelagt av Det engelske fotballforbundet (FA) for sin utagerende atferd etter helgens 1-1 kamp mot Sunderland.

Franskmannen reagerte voldsomt da Darren Bent puttet Sunderlands utligning fem minutter på overtid, til tross for at tilleggstiden var satt til fire minutter.

– Jeg vet det er minimum fire minutter, men ingenting skjedde i tilleggstiden uansett, så det var ingen grunn til å legge til mer, sa en rasende Wenger etter kampen.

Mandag ble det klart at FA tar ut en tiltale mot manageren.

– Franskmannen er tiltalt for fornærmende og/eller støtende atferd og språk, heter det i en pressemelding fra forbundet.

Wenger har fram til torsdag på seg til å svare på tiltalen. Om han aksepterer den, vil han bli utestengt i én kamp og få en bot på 75.000 kroner.

Franskmannen har imidlertid mulighet til å anke tiltalen. Dersom han gjør det, vil saken bli behandlet av et uavhengig utvalg.

Også Evertons manager David Moyes har fått bot av FA denne sesongen for å ha skjelt ut dommeren etter en kamp.

I 3-3-oppgjøret mellom Everton og Manchester United forrige lørdag ble skotten så rasende da dommer Martin Atkinson blåste av kampen da Everton fosset i angrep i jakten på den avgjørende 4-3-scoringen på overtid. Everton hadde i minuttene før først redusert og så utlignet da Atkinson blåste av for full tid.