Klager på det meste

José Mourinho er ikke fornøyd med verken terminlister eller Real Madrids ledelse. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Oppløftende start for Real Madrid i høst, men trener José Mourinho er misfornøyd.

Ikke får han være vikartrener for sitt hjemland i EM-kvaliken og den spanske terminlisten irriterer ham. Mourinho har allerede kastet flasker rundt seg fra sin posisjon på sidelinjen. Uttalelsene i mediene er heller ikke av de positive.

Sju poeng på tre kamper i La Liga og seieren i mesterligaåpningen er ikke nok til å gjøre den tidligere Inter- og Chelsea-treneren lykkelig.

– Sociedad var bedre i 1. omgang, Madrid i 2. Så uavgjort ville vært et rettferdig resultat. Uansett, et lag som spiller mesterligafotball onsdag skal spille neste kamp søndag, ikke på lørdag, sier Mourinho.

I lørdagens bortekamp mot Real Sociedad slet hovedstadslaget seg til 2-1-seier. Real Madrid er fortsatt uten tap under portugiserens lederskap. Da hjemmelaget var nær utligning, kastet Mourinho en flaske.

– Hvorfor gikk ikke Hercules – Valencia-kampen lørdag, undrer mannen som ledet Inter til tre triumfer sist sesong.

Tar ferie

Irritert er han også på at Real-ledelsen ikke lar ham være vikar i EM-kvalikkampene mot venter. Forgjenger Carlos Queiroz forsvant ut etter tap mot Norge (0-1) og 4-4 hjemme mot Kypros.

Les også: Portugal vil ha Mourinho som vikar

– Jeg forstår ikke hvorfor Real ikke lar meg være Portugal-trener når jeg nesten ikke har ting å gjøre i Madrid. Jeg vil ha ni feriedager i Madrid når det er internasjonale kamper, sier portugiseren med to mesterligatrofeer.

Ingen å laste

Reals sportsdirektør Jorge Valdano sier han forstår at Mourinho vil hjelpe landet sitt, men ser på saken annerledes enn sin trener.

– Dette har vært en stor sak i mediene, så Portugals fotballpresident ringte Florentino Perez (Real Madrids president). Han sa at de hadde droppet ideen. Mourinho ble satt litt ut fordi alle ønsker å hjelpe hjemlandet sitt, men det er ingen i vår klubb som skal lastes for dette, lyder det fra Valdano.

Oppgavene står i kø for Real Madrid. Allerede tirsdag kommer Espanyol til Santiago Bernabéu. I første hjemmekamp denne sesongen ble det arbeidsseier 1-0 over Osasuna. Det førte til piping fra fansen.

Mer kreves når stjernegalleriet byr opp til fest. (©NTB)