Vant uten å overbevise

Aafk-jubel etter Alexander Mathisens 1-0 scoring under eliteseriekampen mellom Aalesund FK og Kongsvinger på Color Line stadion i Ålesund søndag Foto: Morten Hjertø / Scanpix Les mer Lukk

Peter Orry Larsen stupheadet inn 2-0 fire minutter før slutt, mens Alexander Mathisen ga hjemmelaget ledelsen på ei keepertabbe.

Aalesund overbeviste ikke, men slo nedrykkstruede Kongsvinger og henger med i tetsjiktet.

Den første scoringen kom etter bare fem minutters spill og ga Aalesund en «flying start» på kampen søndag kveld. Olav Dalen i Kongsvinger-målet skulle klarere en enkel ball, og det endte med at han sendte den rett i beina til Mathisen som ikke lot seg be to ganger.

Kongsvinger fikk en elendig start, men klarte å komme mer med i kampen etter hvert. Et straffespark fikk klubben også, etter at Adem Güven ble dyttet. Güvem tok straffen selv, men han klarte ikke å overliste Anders Lindegaard som reddet mesterlig. Det var det nærmeste Kongsvinger var nettsus i Ålesund søndag kveld.

God åpning

– Jeg synes vi hadde en god åpning på kampen, og vi hadde i alle fall sjanser nok til å score mange flere enn de to vi klarte, slo Aalesund-trener Kjetil Rekdal fast.

Han synes søndagens kamp var et løft for laget som har slitt litt i det siste.

– Denne kampen og 2-0-seieren var et skritt i riktig retning, sa Rekdal.

Aalesund var best og vant fortjent, men uten å imponere.

– Jeg er overrasket over at publikum viste misnøye med det vi presterte etter et kvarters spill. Vi har jo ikke vunnet for mange titler her i Aalesund, så jeg kan ikke skjønne hvorfor publikum skal være så kravstore, sa Rekdal. Han var irritert over publikumsreaksjonene i begynnelsen av kampen, men fornøyd med at publikum støttet godt opp rundt laget etter hvert.

Underpresterte

– Vi underpresterte i denne kampen, og jeg ser ikke bort fra at turbulensen rundt klubben de siste dagne kan ha hatt sin innvirkning. Det vi presterte i kveld var mye svakere enn det vi har gjort i de siste seks kampene, sa Kongsvinger-trener Tony Gustavsson.

Han mener at det tidlige baklengsmålet kan ha virket inn på innsatsen, samt det faktum at Kongsvinger-spillerne reiste til Ålesund på kampdagen søndag.

– Det blir ingen lett sak å overleve i eliteserien selv om klubben klarer seg økonomisk, mente Gustavsson.

Keeper Anders Lindegaard reddet Kongsvingers straffe og spilte solid kampen gjennom. Daniel Arnefjord, Peter Orry Larsen og Amund Skiri fortjener også ros hos hjemmelaget.

Kongsvinger hadde sine beste i keeper Olav Dalen som hevet seg kraftig etter den tidlige tabben, og midtbanespilleren Carl-Erik Torp. (©NTB)