Kvinne gikk amok på tysk sykehus

Skytedramaet utspant seg søndag kveld på det katolske sykehuset Elisabethkrankenhaus (Elisabethsykehuset) i Lörrach, en by som ligger like ved den sveitsiske grensebyen Basel i delstaten Baden-Württemberg. (Foto: EPA/PATRICK SEEGER) Les mer Lukk

Utstyrt med et gevær tok en kvinne seg inn på et sykehus i den tyske byen Lörrach og begynte å skyte. Minst tre personer er drept i skytedramaet, i tillegg til kvinnen selv, ifølge tyske medier.

Et barn og en sykepleier skal være blant de drepte. Kvinnen som skjøt, ble selv drept av politiet.

Skytedramaet utspant seg søndag kveld på det katolske sykehuset Elisabethkrankenhaus (Elisabethsykehuset) i Lörrach, en by som ligger like ved den sveitsiske grensebyen Basel i delstaten Baden-Württemberg.

Fant drepte i hus

Politiet opplyser at de første skuddene kom fra en bygning med flere leiligheter som ligger rett ved sykehuset. Huset begynte å brenne etter en eksplosjon, og kort tid etter ble en kvinne med et gevær sett løpende fra huset.

To personer, en mann og et barn, ble senere funnet døde i huset.

Kvinnen skal deretter ha løpt inn i sykehuset, der hun ifølge politiet skjøt på tilfeldige mennesker. En mannlig sykepleier ble drept og en politimann hardt såret. Politimannen var på sykehuset i et privat ærend.

Da politifolk ankom sykehuset, skjøt kvinnen også mot dem. Dermed skjøt politiet tilbake og drepte henne.

Flere hundre politifolk rykket ut, og det brøt ut kaos da politifolk med automatvåpen løp gjennom barneavdelingen og barselavdelingen og begynte å evakuere pasienter.

Uklart motiv

Politiet har foreløpig ingen opplysninger om kvinnen var i slekt med noen av de drepte. De vet heller ikke hva som var motivet for ugjerningen, men sier de har situasjonen under kontroll.

Søndag kveld var alle gatene rundt sykehuset samt byens busstasjon avsperret. Det ble satt opp førstehjelpstelt, og medisinsk personale ble innkalt for å hjelpe til. Hundrevis av politifolk hjalp til med å sikre byen, som har 50.000 innbyggere.

Ved Elisabethsykehuset finnes det både en medisinsk og psykiatrisk avdeling for barn, en avdeling for gynekologi, samt en fødeavdeling. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.