- Skal ikke steines

- Skal ikke steines
Sakineh Ashtiani er aldri dømt til å steines, hevder Irans president.

En domstol i Iran har tidligere dømt Sakineh Mohammadi Ashtiani til døden ved steining etter å ha funnet henne skyldig i utroskap.

Dommen har vakt sterke reaksjoner internasjonalt, og iranske myndigheter sa tidligere i september at de ville gripe inn for å stanse steiningen.

– Noen i Tyskland har spredd falske nyheter som har ledet til alt oppstyret om Iran, sa Ahmadinejad i et intervju med den amerikanske tv-kanalen ABC News søndag.

Påstandene hans om at 43-årige Ashtiani aldri har vært dømt til døden ved steining, strider imot tidligere uttalelser fra iranske tjenestemenn.

Ahmadinejad, som er i New York for å delta på møtet i FNs hovedforsamling, sa at selv om Ashtiani var skyldig i anklagene mot henne, ville hun ha muligheten til å få saken sin prøvd i fire ankeinstanser.

En kvinne som utga seg for å være Sakineh Mohammadi Ashtiani «tilsto» utroskap på iransk fjernsyn i august, noe advokatene hennes hevder var et resultat av tortur.

En av Ashtianis advokater, Mohammad Mostafaei, har flyktet til Norge etter at det ble utstedt arrestordre på ham. (©NTB)