Sang nasjonalsangen 630 meter under bakken

Noen av de 33 innesperrede gruvearbeiderne i Chile smiler foran kameraet som ble sendt ned til dem etter at redningsmannskapene fredag klarte å bore en 30 centimeter bred sjakt ned til dem. Lørdag feiret de Chiles 200 år med uavhengighet. Foto: REUTERS / SCANPIX Les mer Lukk

De 33 gruvearbeiderne som har vært innesperret siden starten av august, feiret lørdag Chiles 200 års uavhengighet med å synge nasjonalsangen 630 meter under bakken.

200-årsjubileet for landets uavhengighet ble en gledens dag også fordi redningsmannskapene fredag klarte å nå fram med den første boresjakten til rommet under bakken der de 33 gruvearbeiderne har sittet siden 5. august.

Gjennombruddet i redningsarbeidet ga nytt håp om at arbeiderne skal være ute innen seks uker, og familiene til de innesperrede feiret nyhetene med markeringer over bakken lørdag.

Tradisjonell chilensk mat ble sendt ned til de 33 mennene, som også sang nasjonalsangen og ropte slagord. Beskjeder til familie og arbeidskolleger som jobber døgnet rundt for raskest mulig å kunne redde mennene ut av gruva, ble også tatt opp med et kamera som ble sendt ned til mennene. (©NTB)

Les også:

Første redningssjakt nådde gruvearbeiderne

Kan reddes ut innen november

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.