Kan gjøre comeback

En statlig russisk etat har registrert flere internettadresser som kombinerer navnet til statsminister Vladimir Putin og valgåret 2012. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Internettadresser som er registrert av en statlig russisk etat, kan tyde på at Vladimir Putin håper på et comeback som president.

Det er blitt registrert flere adresser som kombinerer navnet til den russiske statsministeren og valgåret 2012, ifølge nyhetsbyrået Reuters. En av dem er Putin-2012.rf.

Noen domener knyttet til sittende president Dmitrij Medvedev er imidlertid ikke blitt registrert. Ifølge Reuters kan det tyde på at han ikke planlegger å stille til gjenvalg, mens Putin tar sikte på å få tilbake sin gamle jobb som statssjef.

Putin hevder selv at han ennå ikke har bestemt seg for om han vil stille som kandidat i presidentvalget i 2012. En talsmann for statsministeren avviser at registreringen av internettdomenene avslører Putins framtidsplaner.

Vladimir Putin er Russlands mest populære politiker, og mange mener at han fortsatt er landets egentlige leder, til tross for at han gikk av som president i 2008. (©NTB)