Etsende stoff skal undersøkes hos Kripos

Et sterkt etsende stoff ble funnet om bord på et Norwegian-fly. (Ill.foto: Scanpix. Les mer Lukk

Prøver av det etsende stoffet som ble oppdaget i lasterommet på et Norwegian-fly fredag ettermiddag, vil bli oversendt til Kripos for nærmere undersøkelse.

– Vi vet ikke hvilket stoff det er, bortsett fra at det er et sterkt etsende stoff som lakk ut av en bag eller en koffert om bord i flyet. Brannvesenet, som har bedre kjennskap til slike stoffer enn oss, var her i dag, men kunne ikke si hva slags væske det er snakk om, opplyser vaktleder Åge Ødegaard ved politiet på Gardermoen til NTB.

To stuere ble sendt til legevakt etter at de hadde kommet i kontakt med det etsende stoffet under lossing av bagasje på Oslo Lufthavn Gardermoen.

– Noe hadde sølt ut i lasterommet, som ifølge teknisk personell måtte rengjøres, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NRK.

Ifølge politiet er i hvert fall seks-åtte kofferter skadet av den etsende syren.

– Vi har ikke kjennskap til hvilken bag eller koffert som inneholdt den etsende væsken. Ingen passasjerer har meldt seg som kan kaste lys over saken, bare de som har fått skader på sin bagasje, sier Ødegaard.

Flyet kom fra Bergen, og Norwegian har kontaktet Flesland for å høre om de oppdaget noe i kontrollen av innsjekket bagasje. (©NTB)