Svensk politiker slått ned i Stockholm

Frederic Federley ble angrepet av fire menn, som blant annet skal ha sparket ham i hodet. Han er ført til sykehus i ambulanse. (Foto: Wikimedia) Les mer Lukk

Den svenske politikeren Frederick Federley fra Centerpartiet ble onsdag kveld slått ned utenfor sin bolig sør i Stockholm, melder svenske nettaviser.

Federley (32) ble ifølge øyenvitner angrepet av fire menn, som blant annet sparket ham i hodet. Han er ført til sykehus i ambulanse.

Politiet etterforsker saken som et ran ettersom Federleys lommebok ble stjålet. Politiet vil imidlertid ikke uttale seg om hvilket motiv som kan ligge bak overfallet. Området ble onsdag kveld gjennomsøkt med hund.

Ifølge politiets talskvinne Christina Johansson er Federley ikke alvorlig fysisk skadd, men i sjokk.

Ifølge et vitne skal gjengen ha stått og ventet på ham. En av dem gikk til angrep og slo ham med flere knyttneveslag. Mishandlingen skal deretter ha fortsatt til han falt i bakken, ifølge svenske medier.

Federley er riksdagspolitiker og kjent som åpen homofil. På grunn av sin legning er han også tidligere blitt utsatt for angrep.

Centerpartiets pressesekretær Emma Eriksson bekrefter at Federley er sendt til sykehus, men hun har ingen opplysninger om hva som har skjedd og vil ikke spekulere på hvilket motiv gjerningsmennene kan ha hatt. (©NTB)