Rakett og granater mot Israel foran nye samtaler

USAs utenriksminister møter Israels president Shimon Peres foran nye Midtøsten-forhandlinger i Jerusalem. Foto: REUTERS / Darren Whiteside / SCANPIX Les mer Lukk

En rakett og flere granater fra Gazastripen rammet sør i Israel foran nye israelsk-palestinske samtaler.

En rakett traff et ubebygd område rett sør for den israelske byen Ashkelon rett etter midnatt natt til onsdag og ble etterfulgt av seks bombekastergranater som traff områder utenfor Gazastripen som heller ikke er bebodd.

Ingen personer ble skadd, ifølge en talskvinne for den israelske hæren. Hun opplyste at tolv prosjektiler var blitt skutt mot Israel siden søndag morgen.

Les også: - Israel vil gi fra seg 90 prosent av Vestbredden

Alvor

USAs utenriksminister Hillary Clinton sa onsdag at israelske og palestinske ledere tar forhandlingene på alvor. Clinton satte seg onsdag igjen til forhandlingsbordet med statsminister Benjamin Netanyahu og palestinernes leder Mahmoud Abbas, dagen etter at de tre møttes i Sharm el-Sheikh i Egypt.

– De har begynt å takle kjernespørsmålene som bare kan løses gjennom forhandlinger ansikt til ansikt, sa Clinton etter et møte med president Shimon Peres.

Hun beskrev Netanyahu og Abbas som oppriktige og seriøse, og oppfordret dem til å gripe det hun kalte «et mulighetenes øyeblikk» for fred. Hun beskrev samtidig dagens situasjon som «uholdbar», men nevnte ingen konkrete framskritt i samtalene.'

Les også: Palestinske grupper sier nei til forhandlinger

Nytt møte

Utenriksminister Clinton skulle senere møte den palestinske statsministeren Salam Fayyad, som arbeider for å bygge opp de nødvendige institusjonene for en palestinsk statsdannelse innen midten av 2011.

Clinton skulle også ha et separat møte med Netanyahu før hun skulle delta i et fellesmøte med Netanyahu og Abbas. (©NTB)

Les også: Støre er optimistisk