Politiet jakter fortsatt på Pernilles eks-kjæreste

Det var her, på ungdomsherberget City Guesthouse Flora, at norske Pernille Marie Thronsen ble funnet drept søndag. Foto: AFP PHOTO/FERENC ISZA/Scanpix Les mer Lukk

Ungarsk politi har ikke oppnådd kontakt med ekskjæresten til Pernille Marie Thronsen (21), som ble funnet drept i Budapest søndag.

21-åringen fra Oslo ble funnet på ungdomsherberget City Guesthouse Flora i den ungarske hovedstaden søndag kveld. Ifølge Dagbladet ble kvinnen kvalt.

Ungarsk politi sier de jobber ut fra en teori om at gjerningsmannen ikke er kjent. Samtidig er de svært interesserte i å få tak i Thronsens ekskjæreste, som de tror er den siste som så den norske studenten i live.

Ekskjæresten er en kinesisk mann i slutten av 20-årene. De to traff hverandre i Budapest forrige studiesemester da de tok et forberedende kurs til veterinærutdannelsen de skulle starte på denne høsten. Etter noen måneder skal forholdet ha tatt slutt.

To svenske jenter som bor på herberget i Budapest forteller til Dagbladet at politiet letter etter mannen kort tid etter funnet på herberget.

- Da vi kom hjem fra handleturen søndag ble vi stoppet i resepsjonen av flere politifolk. En spurte oss på engelsk med et rop: «Har du sett en kineser og en blond jente her på huset?», forteller en av dem til avisen.

Melding på Facebook

De to skal ha hatt planer om å gå ut sammen lørdag kveld. Sent lørdag natt skal ekskjæresten ha lagt ut en melding på kvinnens Facebook-side som tydet på at avsenderen var svært opprørt.

Meldingen, på engelsk, var en blanding av kjærlighetserklæring, beklagelse og formuleringer om at han ikke ønsket å skade henne, ifølge Dagbladet.

Det norske studentmiljøet i Budapest, som tilsvarer rundt 300 studenter, er i sorg etter at veterinærstudenten Pernille Marie Thronsen (21) ble funnet drept i går.

21-åringen kommer fra Bøler i Oslo. Hun hadde allerede vært i Ungarn i ett år for å gå forberedelsestudier til de videre veterinærstudiene, skriver VG Nett.

Les også: Norsk kvinne (21) funnet død i Budapest

- Meget dyktig

Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet onsdag.

- Alle likte henne. Hun var hyggelig, høflig og en meget dyktig student. Hun avla eksamen i mai med veldig gode resultater, og ble akseptert på veterinærstudiet. Til tross for sterk konkurranse lyktes hun, forteller Dr. Lãszló Bulyovszky ved College International Budapest til VG Nett.

I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest. Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på City Guesthouse Flora.

Familien vurderer å reise

Thorsens familie fikk dødsbudskapet mandag ettermiddag. De har fått tilbud om samtaler med helsevesenet og har ifølge sin bistandsadvokat et godt nettverk rundt seg.

– Vi har også et godt samarbeid med norsk politi og med ambassaden i Budapest, opplyser advokat Karoline Henriksen til NTB.

– Utover det har familien sagt at de selv kan reise til Ungarn dersom det skulle være nødvendig for etterforskningen eller av andre hensyn.

Norsk politi har kontakt med kollegene i Budapest, og Oslo politidistrikt har stilt seg til disposisjon dersom de kan bidra til at saken løses.

Sikret DNA-spor

I Ungarn har politiet innledet en omfattende etterforskning og skal blant annet ha tatt kontakt med norske studievenninner av den drepte kvinnen. Det kriminaltekniske teamet har også sikret DNA-spor i leiligheten.

– Vi har funnet DNA-spor som vi nå tar med oss, sier lederen for teamet til Dagbladet.

Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest fredag og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet denne uken. I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på ungdomsherberget hvor hun ble funnet.

Studentprest på vei

Det norske studentmiljøet i Budapest er sterkt preget av det som er skjedd.

– Vi er i løpende kontakt med det norske studentmiljøet i Budapest, og alle er berørt av hendelsen. Det skal også versere en del rykter rundt dødsfallet, sier president Kristoffer Moldekleiv i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) til NTB.

Sjømannskirken sender studentprest Tim Georg Engelsvold til Budapest onsdag morgen for å være en støtte for de rundt 300 norske studentene i den ungarske hovedstaden.

Les også: - Leter etter ekskjæresten