– Leter etter ekskjæreste i Budapest

Ungarsk politi har startet full etterforskning etter at en 21 år gammel kvinne fra Oslo ble funnet drept på City Hostel Flora (bildet) i Ungarns hovedstad Budapest søndag ettermiddag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Ungarsk politi skal være på leting etter ekskjæresten til den 21 år gamle Oslo-kvinnen som er funnet drept på et ungdomsherberge i Budapest.

En ansatt fant kvinnen død på City Guesthouse Flora, der hun bodde. Ifølge Dagbladet ble kvinnen kvalt.

VG Nett skriver at ungarsk politi nå ønsker å komme i kontakt med kvinnens asiatiske ekskjæreste. Han skal være den siste personen som er sett sammen med 21-åringen, og de to skulle etter det avisen får opplyst treffes lørdag kveld.

Sent lørdag natt skal ekskjæresten etter det Dagbladet får opplyst, ha lagt ut en melding på kvinnens Facebook-side som tydet på at avsenderen var svært opprørt.

Meldingen, på engelsk, var en blanding av kjærlighetserklæring, beklagelse og formuleringer om at han ikke ønsket å skade henne, ifølge Dagbladet.

Ekskjæresten er i slutten av 20-årene. De to traff hverandre i Budapest forrige studiesemester da de gikk på et kurs for å forberede seg til veterinærutdannelsen de skulle starte på denne høsten. Etter noen måneder skal forholdet ha tatt slutt.

Sikret DNA-spor

Politiet har innledet en omfattende drapsetterforskning og skal blant annet ha tatt kontakt med norske studievenninner av den drepte kvinnen. Det kriminaltekniske teamet har også sikret DNA-spor i leiligheten.

– Vi har funnet DNA-spor som vi nå tar med oss, sier lederen for teamet til Dagbladet.

Den norske studenten skal ha reist fra sommerferie i Oslo til Budapest fredag, og skulle ha sin første dag på veterinærstudiet onsdag. I forrige uke la kvinnen ut annonser på studentnettsteder for å lete etter romkamerater og bolig i Budapest.

Mens hun lette etter et sted å bo i studietida, bodde hun på City Guesthouse Flora.

Sterkt preget

Det norske studentmiljøet i Budapest er sterkt preget av det som er skjedd.

– Vi er i løpende kontakt med det norske studentmiljøet i Budapest, og alle er berørt av hendelsen. Det skal også versere en del rykter rundt dødsfallet, sier president Kristoffer Moldekleiv i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) til NTB.

Både representanter for ANSA og studentprest Tim Georg Engelsvold ved Den norske Sjømannskirken har kontakt med det norske studentmiljøet, og er beredt til å hjelpe hvis det er behov for det. (©NTB)

Les også: Norsk kvinne (21) funnet død i Budapest