Bolanos solgt til København

Christian Bolanos skal nå spille for Ståle Solbakkens FC København. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Les mer Lukk

Start ble sent søndag kveld enig med FC København om å selge Cristian Bolanos. Nå venter Mesterligaspill på costaricaneren.

Budet fra Ståle Solbakken og co. lød på over 5 millioner kroner. Trolig måtte danskene ut med ytterligere snaut 3 millioner for å sikre seg eliteseriehiten.

– Vi er enig med FCK. Slik som situasjonen er nå, tror jeg det er greit, sier administrerende direktør Sveinung Hovstad til fvn.no.

Selv sier Bolanos at han skal gi alt for Ståle Solbakken.

- For meg og min familie er dette litt tøft for vi har hatt en flott tid i Start og i Kristiansand. Jeg har trivdes i Start og med alle menneskene rundt klubben. Dere har gitt meg hjelp til å ta et steg videre i karrieren. Jeg vil få takke alle sammen for den fine tiden. Nå gleder jeg meg til nye utfordringer i FC Købehavn. Jeg skal gi alt for dem på samme måte som jeg har gjort for Start, sier han til kristiansandklubbens egen hjemmeside.

Bolanos sendte Start i ledelsen mot Rosenborg, en av klubbene som har siklet etter costaricaneren den siste tiden, i eliteserien søndag. Rosenborg vant til slutt 3-2.

Nå bærer det rett ut i mesterligaen for 26-åringen med fortid i danske OB, der han framsto som en skuffelse. København slo ut Rosenborg i kvalifiseringen og er i gruppe med Barcelona, Panathinaikos og Rubin Kazan.

FCK spiller første kamp mot Rubin Kazan 14. september.

Også Anthony Annan (24) skal være på vei bort fra norsk fotball. Tyrkiske Galatasaray har lagt inn bud på Annan, bekrefter midtbanespilleren overfor Dagbladet.

– Det er kommet et bud fra Galatasaray, og agenten min er i dialog med ledelsen i Rosenborg. Jeg håper at overgangen går i orden, sa Annan til avisen.

Etter at mesterligadrømmen med Rosenborg ble knust av Ståle Solbakkens København, frister en større liga for ghaneseren. Selv om engelsk eliteserie er drømmen, vil rødgule Galatasaray være et steg opp på rangstigen.

– Får jeg sjansen der, blir jeg kjempeglad.

Overgangsvinduet stenges mandag.

Odd Grenlands toppscorer, Peter Kovacs (32), er også en av eliteseriens store profiler som ikke lenger blir å se på norske baner. Han reiser til Belgia mandag for å skrive kontrakt med Lierse. (©NTB)