Skudd avfyrt i Oslo

Fem personer er pågrepet etter at politiet aksjonerte mot klubbhuset til MC-klubben Bandidos på Etterstad i Oslo. En person er skadd.

Politiet fikk klokken 20.07 søndag kveld melding om verbal, høylytt krangling fra Bandidos sine klubblokaler på Etterstad. Personer bosatt i området meldte fra om to avfyrte skudd.

Væpnede styrker fra politiet rykket ut til stedet, og fem personer ble pågrepet. Ifølge politiet skal ingen være truffet av de angivelige skuddene.

– Vi vil avklare rollene deres, og de er derfor satt i arresten, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at en person er skadd, trolig etter å ha blitt slått med et balltre. Den skadde ligger søndag kveld til observasjon ved Oslo universitetssykehus Ullevål.

Grøttum kan ikke si om de pågrepne eller den skadde er medlemmer av motorsykkelklubben, men tre av de pågrepne befant seg inne i klubbhuset. De to øvrige ble pågrepet utenfor lokalene.

Politiet søkte gjennom Bandidos-huset, men hadde sent søndag kveld fortsatt ikke funnet noen våpen.

– Vi vil fortsette ransakingen og sikringen av åstedet, sier Grøttum.

Ingen er avhørt etter hendelsen, og de pågrepne vil forbli i politiets varetekt over natten. Politiet har hatt kontakt med flere vitner, i tillegg til de pågrepne. (©NTB).