Drev valgkamp for afghansk kvinne – ble drept

Fem personer er funnet skutt og drept vest i Afghanistan. Alle har drevet valgkamp for den frittalende kvinnelige politikeren Fawzia Gilani.

De drepte ble funnet i en åsside i distriktet Adraskan i den vestlige provinen Herat, få dager etter at de ble meldt savnet sammen med fem andre valgarbeidere. Disse har senere kommet til rette og har ikke blitt skadd.

Tjenestemenn har tidligere vært usikre på om de ble bortført av Taliban eller politiske motstandere, men Taliban har samtidig erklært at de har tatt fem av dem til fange.

Ifølge FN blir spesielt kvinnelige politikere utsatt for omfattende trusler og trakassering i forkant av valget 18. september.

Fire kandidater er så langt drept, den siste lørdag da han var på vei til en moské. Taliban sier gruppa sto bak drapet.

I helgen er det også meldt om en rekke angrep og kamper øst og sør i landet, og over 20 personer er drept. Blant dem er sju amerikanske soldater.

Tre av de amerikanske soldatene mistet livet mens de deltok i kamper øst i landet. Om lag 15 opprørere ble også drept i kamper øst i landet.

I tillegg tok tre ulike angrep livet av fire amerikanske soldater i Sør-Afghanistan.

Så langt i år er 472 utenlandske soldater drept i Afghanistan. I løpet av hele fjoråret ble 521 soldater drept, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. (©NTB)