Savnet mann funnet på hytte i Røros

En 52-åring kom ikke tilbake til overnattingsstedet ved Råvollen i Røros etter en fisketur lørdag kveld. Etter en omfattende leteaksjon ble mannen funnet på ei hytte søndag ettermiddag.

– Mannen ringte selv til politiet og ga beskjed. Han var på ei hytte i Møsjødalen i Stuggudal, og er i god behold. Politiet vil hente ham ned, sier operasjonsleder Astrid Metlid ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mannen kom til rette ved 15.45-tiden søndag. Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om hendelsen ved 12.30-tiden.

– Mannen hadde vært på fisketur sammen med en kamerat ved vannet Rien på fjellet i Røros-traktene lørdag kveld. Kameratene skilte lag på tilbaketuren ved 19-tiden, men skulle begge overnatte på en nedlagt gård på Råvollen. 52-åringen ga imidlertid ikke lyd fra seg, og kameraten varslet politiet, sier redningsleder Middelthon ved HRS Sør-Norge til NTB.

Et Sea King-helikopter med en politihund deltok i letingen. Også Røde Kors og en innsatsleder fra politiet var involvert i søket. (©NTB)

Oppdatert klokken 16.19 med at mannen er funnet.