Flomvannet trekker seg tilbake i Pakistan

En mann bærer datteren sin og en boks med mat gjennom vannmassene i Jhabber Sher i Sindh-provinsen. Om tolv dager vil trolig vannstanden i elvene i Pakistan være tilbake til det normale. Foto: Reuters / Athar Hussain / SCANPIX. Les mer Lukk

En måned etter at kraftig regnvær utløste Pakistans verste naturkatastrofe i nyere tid, har vannet begynt å trekke seg tilbake. Nå truer døden i form av sykdom og sult.

1.643 personer er bekreftet omkommet, seks millioner har måttet forlate hjemmene sine og infrastruktur og jordbrukssektoren er påført skader for flere titalls milliarder kroner.

Selv om bakken mange steder begynner å tørke, jobbes det fortsatt for å redde byen Thatta fra vannmassene. Byen ligger i kystdeltaet, 70 kilometer øst for Karachi, i den sørlige provinsen Sindh.

Situasjonen beskrives som kritisk av lokale tjenestemenn. Kvinner og barn har forlatt byen, som har 300.000 innbyggere, mens mennene er igjen i et forsøk på å redde eiendeler hvis vannet skulle komme.

Det er ikke varslet regn de neste dagene, og ifølge meteorologer har vannet trukket seg tilbake i de fleste elveleier. Men det vil ta opptil tolv dager før elvene i Sindh-provinsen renner normalt.

Tallet på omkomne er ventet å stige markant når vannet er borte og myndighetene får oversikt over mennesker som har blitt borte i vannmassene og ennå ikke er funnet. (©NTB)