- Dette er den etterlyste kvinnen

Politiet gikk ut med en etterlysning av denne kvinnen som er mistenkt i bedragerisaken mot Nordea. Nå mener de å ha pågrepet henne. (Foto: Politiet / Scanpix) Les mer Lukk

Politiet i Oslo pågrep fredag en 49 år gammel kvinne de tror deltok i millionsvindelen i en Nordea-filial på Tveita i sommer. Kvinnen nekter befatning med saken, men er så lik kvinnen på overvåkingsbilder at politiet mener de ikke kan ha tatt feil.

– Hun ligner på kvinnen på bildene. Godt politiarbeid og gode tips gjør at vi mener dette er den etterlyste kvinnen. Påtalemyndigheten mener derfor det er skjellig grunn til å mistenke kvinnen for delaktighet i bedragerisaken, sier politiinspektør Gro Smogeli i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt til NTB.

Den 49 år gamle kvinnen fra Oslo ble pågrepet fredag ettermiddag. Gjennom sin advokat gjør imidlertid kvinnen det klart at hun ikke er den mystiske kvinnen som politiet har etterlyst.

– Hun nekter enhver befatning med saken. Hun skal avhøres i løpet av helgen, avhør jeg skal være med på. Mer kan jeg ikke si for øyeblikket, sier kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik til NTB fredag kveld.

89 millioner

Politiet gikk 19. august ut med etterlysning av en kvinne som var sammen med en 35 år gammel mann da de i juli i år oppsøkte bankfilialen på Tveita i Oslo.

Les mer: Etterlyser kvinne i Nordea-saken
Les også: Antatt hovedmann pågrepet

Mannen er allerede siktet for svindelen og varetektsfengslet. Kvinnen utga seg for å være en av Norges rikeste kvinner, og med falske ID-papirer skal de to ha klart å få overført 89 millioner kroner til en annen konto.

Senere skal 60 millioner kroner ha blitt overført videre til andre kontoer, flere av dem i utlandet.

Ifølge avisen Kapital var det 65 år gamle Randi Nilsen som fikk tappet bankkontoen sin. Hun er enken etter Walter Nilsen som bygde opp igjen boligbyggingsselskapet Block Watne på 1990-tallet.

Avhør i helgen

– Den videre etterforskning vil kunne bekrefte eller avkrefte om den pågrepne er identisk med kvinnen som var i bankfilialen. Nye avhør og tekniske spor vil forhåpentligvis bringe dette på det rene, sier Smogeli.

Politiet legger opp til å framstille henne for varetektsfengsling på mandag dersom siktelsen opprettholdes.

Politiet har tidligere pågrepet og siktet en 32 år gammel bankfunksjonær som de mener hjalp til med å gjennomføre bedrageriet. Mannen er varetektsfengslet, men nekter straffskyld.

Fengslet

35-åringen som politiet mener er hovedmannen i bedragerisaken mot Nordea, samtykket selv til varetektsfengsling onsdag i forrige uke. Politiet fikk medhold om fengsling i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud.

35-åringen meldte seg for politiet mandag i forrige uke etter at han ble etterlyst internasjonalt. Han er siktet for bedrageri mot banken på 89 millioner kroner.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det er noen relasjoner mellom de tre siktede, eller om noen av dem tidligere har vært involvert i kriminelle handlinger. (©NTB)