Nærmere en halv million evakueres i Pakistan

Landsbyboere i Shahdadkot i provinsen Sindh venter på å bli evakuert. Torsdag fikk 400.000 innbyggerne i tre byer i provinsen beskjed om å forlate hjemmene sine, ifølge pakistanske myndigheter. Foto: REUTERS/SCANPIX Les mer Lukk

Nesten en halv million mennesker er evakuert fra områder sør i Pakistan som trues av flommen i landet.

Innbyggerne i byene Sujawal, Mirpur Bathoro og Daro i den sørlige provinsen Sindh fikk beskjed om å forlate hjemmene sine torsdag.

– Evakueringen er i gang, men vi følger utviklingen, og enda flere kan bli evakuert, sier leder for Pakistans nasjonale katastrofekomité, Saleh Farooqi.

Les også: - Taliban vil angripe hjelpearbeider

Også i byen Shahdadkot har myndighetene bedt alle forlate byen, fordi vannmassene nærmer seg. De fleste av byens 300.000 innbyggere er allerede evakuert, men omkring en tidel antas å ha blitt igjen.

Flomvannet har allerede vasket bort store områder med jordbruksjord i provinsen, som er svært viktig for Pakistans økonomi.

Pakistanske myndigheter frykter at flommen skal ramme flere distrikter langs kysten helt i sør de neste dagene. Da kan befolkningen bli fanget mellom vannmassene fra Indus-floden og Arabiahavet.

Les også: Frykter Pakistan vil være preget i flere år

Årets monsunregn har vart i en måned og er det verste på flere tiår. Ødeleggelsene er enorme: Store landbruksarealer er ødelagt, vann- og strømforsyningen har fått store skader, og tusenvis av landsbyer eksisterer ganske enkelt ikke lenger.

Over hele landet skal over 17 millioner mennesker være berørt av katastrofen, deriblant åtte millioner som nå er avhengige av bistand for å overleve. (©NTB)