Ullrich benekter rusproblemer

Tour de France-vinner Jan Ullrich nekter for alkoholproblemer.Foto: Scanpix Les mer Lukk

Tidligere Tour de France-vinner Jan Ullrich (36) tilbakeviser påstander om at han sliter med alkoholproblemer.

Tidligere Ullrich-trener Peter Becker hevdet i et intervju med avisen Frankfurter Allgemeine at eksstjernen er ille ute. Avisen hevder videre at forholdet til Ullrichs mangeårige kjæreste, Gaby, tok slutt i 2005 på grunn av rustrøbbel.

– Jeg vil gjøre det helt klart at jeg ikke lider av alkoholproblemer. Slike påstander og hentydninger speiler absolutt ikke virkeligheten, skriver Jan Ullrich på sin hjemmeside.

Nylig innrømmet 36-åringen at han er under behandling for utbrenthet.

– Jeg er i bedring og ser stadig nye tegn til at lysten til å drive med idrett kommer tilbake. Jeg sitter på sykkelen med vinden i håret. Det og familien min er den beste hjelpen jeg kan få, skriver Jan Ullrich.

Siden karrieren tok av med Tour de France-seier i 1997, har Ullrich vært mistenkt for dopingmisbruk. Etter å ha blitt utestengt for amfetaminbruk i 2002 og senere involvert i den spanske dopingskandalen fire år senere, la Ullrich opp i 2007.

Mellom 1996 og 2003 endte Ullrich fem ganger på annenplass i Tour de France. Han ble OL-mester i landeveisrittet i Sydney 2000. Året før og året etter ble han verdensmester i temposykling. (©NTB)