Vil publisere CIA-dokument

WikiLeaks og Julian Assange hevder de vil vil offentliggjøre CIA-papirer i løpet av dagen i dag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Nettstedet WikiLeaks opplyser at det vil publisere et dokument fra den amerikanske etterretningstjenesten CIA onsdag.

I en kort melding på Twitter sent tirsdag kveld meldte nettstedet at «WikiLeaks vil offentliggjøre CIA-papirer i morgen», uten å gi noe nærmere tidspunkt.

Les også: Assange tror Pentagon står bak sexfelle

Nettstedet har tidligere kunngjort at 15.000 sider med hemmeligstemplede militære dokumenter vil bli lagt ut på siden «om kort tid».

Tidligere i sommer publiserte WikiLeaks 75.000 sider med klassifiserte dokumenter som har blitt lekket fra det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon.

Les også: Wikileaks presset til å fjerne navn fra lekkasjefiler

Materialet har vært til dels oppsiktsvekkende, og WikiLeaks har høstet både applaus og harme. Pentagon raser og krever at alle dokumentene må leveres tilbake og slettes fra internett.

Voldtektsbeskyldninger

Grunnleggeren av nettstedet, Julian Assange, har vært i søkelyset de siste dagene etter at han først ble siktet for voldtekt av to kvinner i Sverige, der han for tiden oppholder seg. Noen timer senere ble siktelsen trukket, uten at statsadvokatene vil si så mye om hva som skjedde.

Siktelsen kom etter at to kvinner lørdag anmeldte ham til politiet for voldtekt. Han er fortsatt siktet for å ha forulempet kvinnene.

Den 39 år gamle Assange, som er australier, har hyret en av Sveriges mest kjente forsvarsadvokater, Leif Silbersky, mens han avventer en mulig rettssak.

Assange selv nekter å ha voldtatt eller forulempet noen, og han ser ikke bort fra at amerikanske myndigheter står bak det han kaller en svertekampanje.

Piratpartiet

Ifølge det svenske statsadvokatembetet er det innlevert to forskjellige anmeldelser av Assange fra to kvinner i Stockholms-området.

De påståtte overgrepene skal ha skjedd i Sverige, men det er ikke kjent om kvinnene er svenske.

Assange har oppholdt seg i Sverige de siste ukene, der han har holdt en rekke foredrag om WikiLeaks.

Han har også skrevet kontrakt med Piratpartiet, som drifter serveren WikiLeaks bruker. (©NTB)