City-stjernene viste seg fram

Carlos Tevez har akkurat satt inn 2-0 for Manchester City mot Liverpool, i en kamp de lyseblå til slutt vant 3-0. (Foto: Scanpix9. Les mer Lukk

Stjernelaget til Manchester City var blekt i sesongpremieren, men svært effektivt da Liverpool ble senket 3-0 mandag.

– Jeg vet ikke om vi kan kalles tittelutfordrere. Jeg synes det er viktigere å bli bedre kamp for kamp. Vi trenger tid på å bli et sterkt lag, sa City-manager Roberto Mancini etter 90 minutter på City of Manchester Stadium.

Man City og Liverpool opplevde en nærmest identisk start på sesongen. Begge spilte uavgjort mot lag fra Nord-London, for så å vinne 1-0 i europaligaen.

Men på gressmatten i Manchester mandag kveld fikk Roy Hodgsons Liverpool det krevende i møtet med Carlos Tevez, Gareth Barry og resten av et godt City-lag.

Milner-assist

Tevez var spesielt svak i møtet med Tottenham, men fikk vist fram sine kunster mot Liverpool. Likevel var det en tidligere Aston Villa-duo som først fikk hull på målbyllen.

Det skjedde etter 13 minutter.

Nye James Milner fant Gareth Barry som bredsidet ballen bak Pepe Reina. Liverpool-keeperen tabbet seg ut og ga Arsenal 1-1 i sesongpremieren, og fikk ingen lett kveld på jobben heller i runde to.

– Jeg var bare glad for å være ute på banen og spille, sa Milner med henvisning til den lange overgangssagaen.

– Det er alltid vanskelig mot Liverpool, men vi klarte å score tre mål og holde tett bakover. Klubben beveger seg framover, sa Milner etter kampen.

Mens Liverpool forgjeves forsøkte å få utlignet ledermålet gjennom spill midt i banen, viste City klasse med en effektivitet få kan vise til.

Hart god igjen

Tevez fikk rotet inn 2-0 etter mye rot i Liverpool-feltet like etter pause, og samme mann satte inn straffesparket etter at Martin Skrtel felte Adam Johnson i feltet like etter.

På tre avslutninger på mål scoret City altså like mange mål. Da hjalp det lite at Liverpool-angriperne var mer villige til å skyte mot Joe Hart, som igjen gjorde en god kamp i City-buret. Mot Tottenham forrige helg var Hart nærmest en levende vegg.

Etter to serierunder ligger Liverpool fjerde sist med ett poeng. Bare Stoke, West Ham og Wigan (alle med 0 poeng) er bak. City er med fire poeng helt i teten. Bare Chelsea står med full pott etter to runder.