Helt happy med å spille nerd

Tenåringshelten skuespiller Michael Cera i Haugesund for å promotere sin siste film «Scott Pilgrim vs. the World» som har norgespremiere 1. oktober. Foto: Håkon Mosvold Les mer Lukk

Tenåringsidolet Michael Cera er helt bekvem med de stadige litt keitete rollefigurene han spiller. – Hvem vil se en film om en vellykket bodybuilder, sier han.

Premiereaktuell med «Scott Pilgrim vs. The World» gjestet den 22 år gamle canadieren Norge og filmfestivalen i Haugesund i helgen. Sammen med regissør Edgar Wright avsluttet Cera en måned lang turné over hele USA og Europa for å promotere den norske filmen.

Sammen med den norske filmbransjen festet skuespilleren til langt ut i de små timer etter åpningen av Filmfestivalen lørdag kveld.

– Vi danset og hadde det gøy. Vi holdt på til jeg falt om bevisstløs, ler 22-åringen.

Nå venter ferie i Frankrike for den unge skuespilleren som har flyttet til Hollywood.

Slemme ekskjærester

Med gjennombrudd fra filmer som «Superbad» (2007) og «Juno» (2008) har Cera blitt Hollywoods favoritt som klønete nerd. Sin avvæpnende måte å være på har sjarmert både ungdom og voksne i karakterer som opptrer som hjelpeløs, men som det som regel går bra for til slutt.

I «Scott Pilgrim vs. The World» er det likevel en ny vri. Som bassist i rockebandet Sex Bob-omb har ikke Scott Pilgrim problemer med å skaffe seg kjæreste. I stedet må han håndtere konsekvensene av å dumpe kjæresten Knives på bare 17 år, når han forelsker seg i mystiske Ramona. Han må også kjempe, og overvinne Ramones sju, onde, ekskjærester.

– Jeg måtte trene i over to måneder på kampscenene. Vi gjorde det sammen alle sammen og det var ganske slitsomt, så det var ganske pinlig når vi ble filmet, sier Cera til NTB.

Tekno og tempo

Med heftig tegneserievold, uttrykksfull grafikk og et ekstremt tempo fortelles historien. Bildene er spekket med detaljer og lyder fra nye og gamle dataspill, tv-serier og reklamer.

– Vi har også datalyder fra de siste 15 årene som er puttet inn her og der, sier regissøren.

Filmen har vært teknologisk utfordrende for regissør Wright som forteller at det har tatt lengre tid å lage denne historien enn tidligere filmer. Mange spesialeffekter som skal inn i nesten hvert eneste bilde i filen har krevet ekstraordinære forberedelser.

Liker ikke bakgrunnsfilmer

– Det var godt forberedt, så når vi spilte inn scenene merket jeg ikke så mye til det, forklarer Michael Cera.

– Det er klart: Jeg måtte jo forholde meg til en del ting jeg ikke så, som at personer forvandlet seg til klingende mynter over hodet på meg og falt i bakken, ler han.

Han forteller at det var verre når produksjonsselskapets crew som skulle lage filmen om filmen kom var verre enn å spille inn kampscener.

– Jeg føler meg alltid så dum når de kommer og skal ha meg til å si noe og sånn, sier Cera.

Floppet i USA

I USA hadde «Scott Pilgrim vs. The World» premiere 13. august. Den har så langt ikke gått så bra som produsentene har håpet og i åpningshelgen i USA spilte den inn bare litt over 10 millioner dollar. Til sammenligning spilte Harald Zwarts «The Karate Kid», som også er en ungdomsfilm, inn 55 millioner dollar første helgen i USA.

– Den kunne ha gått bedre, ja, konstaterer regissør Wright.

Filmen har norgespremiere 1. oktober. (©NTB)

Les mer om kultur i ABC Nyheter.