Utenfor livsfare etter at bil kjørte ut i vannet

Tre barn på 3, 6 og 17 år ble hentet opp av vannet av brannvesenets dykkere. En fjerdemann som også trolig satt i bilen da den kjørte utfor kaikanten, hadde kommet seg på land da redningsmannskapene kom til stedet. Foto: Pål Christensen / SCANPIX Les mer Lukk

Tre barn på 3, 6 og 17 år er utenfor livsfare etter at bilen de satt i kjørte ut i sjøen i Stavanger lørdag. De tre fikk hjertestans. En voksen mann som også satt i bilen, kom uskadet fra ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12 lørdag. Brannvesenets dykkere hentet ut tre personer av bilen, som hadde kjørt utfor brygga på et kaiområde ved Skogstøstraen i bydelen Tasta, mellom Stavanger sentrum og Randaberg.

Stavanger universitetssjukehus opplyser at de tre, en gutt på 3 år, en jente på 6 år og en gutt på 17 år var til intensivbehandling lørdag ettermiddag. Tilstanden til de tre ble ved 15-tiden betegnet som kritisk, men stabil av behandlende lege, opplyser sykehuset.

– Alle tre hadde hatt hjertestans da de kom inn til oss. Alle er utenfor livsfare, men den seks år gamle jenta er fløyet til Haukeland i Bergen, der de er bedre utstyrt for behandling av slike skader, sier informasjonssjef Gottfred Tunge til NTB.

Våt og avkledd

Det var også en fjerde person involvert i ulykken, en mann på 26 år som trolig er i slekt med de tre barna. Det er uklart hvorvidt han satt i bilen da den kjørte utfor brygga, men ifølge VG Nett var han våt og avkledd på kaia da redningsmannskapene ankom stedet.

Et kriseteam settes i ettermiddag inn for å følge opp mannen etter ulykken.

– Vi har ikke fått bekreftet sikkert at denne mannen satt i bilen da ulykken skjedde, men vi kommer til å innhente forklaring fra ham i den videre etterforskningen, sier operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Rogaland politidistrikt.

Uklar årsak

Det er ukjent hvor lenge de tre satt i bilen før de ble hentet ut. Redningspersonell drev i en stund med livreddende førstehjelp, før de tre ble sendt til sykehus.

Ifølge Dagbladet.no havnet bilen på 11 meters dyp, 20 meter fra kaikanten. Dykkere har gjennomsøkt området, og politiet føler seg sikre på at det ikke var andre involverte i ulykken.

– Vi vet foreløpig ikke noe om årsaken til at bilen havnet i vannet, så vi etterlyser vitner som har sett hendelsen, sier Larsen.

Kaiområdet hvor ulykken skjedde, hører til et lokalt rederi, men er ikke avstengt for allmennheten. (©NTB)


View Untitled in a larger map