Berlusconi sikker på å vinne eventuelt nyvalg

Italias statsminister Silvio Berlusconi virker ikke å la seg affisere av at regjeringen hans kan bli felt når nasjonalforsamlingen skal stemme over et mistillitsforslag mot ham. Han er overbevist om at han kommer til å vinne et eventuelt nyvalg. Foto: REUTERS/SCANPIX. Les mer Lukk

Italias statsminister Silvio Berlusconi sier at dersom han taper mistillitsvotumet i nasjonalforsamlingen, må det holdes nyvalg innen desember. Og han er sikker på å vinne igjen.

Berlusconis sentrum-høyreregjering er i ferd med å kollapse etter splittelsen med hans tidligere allierte Gianfranco Fini, leder for partiet Lega Nord.

I september skal den italienske nasjonalforsamlingen stemme over et mistillitsforslag mot Berlusconi og hans regjering.

Fredag hadde Berlusconi samlet sine framstående partikolleger i Frihetens folk (PdL) til møte, og etterpå sa han til frammøtte journalister at det ikke er noen tvil om at det må holdes nyvalg innen utgangen av året dersom han taper avstemningen.

– Alt annet vil være bortkastet tid, sa han, og la til at han var sikker på å vinne et nytt valg med å henvise til ferske meningsmålinger. De viser at PdL og dets allierte ligger an til å få over 50 prosent av stemmene i et eventuelt nyvalg. (©NTB)