Tennene kan løse drapsgåten

Tennene som tilhører den ukjente mannen som ble funnet nedgravd i Nedre Eiker, er i god nok stand til å kunne identifisere ham, ifølge politiet.

Nå venter politiet på svar på DNA-prøver som er sendt til utlandet. Svarene vil vise hvor gammel mannen var og når han døde.

– Analysen av tennene er et stort skritt på vei mot identifisering, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til NTB.

Det vil torsdag gjøres nye søk på funnstedet med hund, dersom været er bra, melder NRK.

– Vi leter etter alt som ikke skal være der. Det vil si at vi ikke leter etter noe bestemt, sier Sorte.

Flere savnede personer er allerede sjekket ut i identifiseringsarbeidet fordi profilen deres ikke stemmer med analysen av tennene på den døde.

– Det er en stor påkjenning for pårørende som kanskje tror at den de savner kan være funnet nå, så vi prøver å ringe pårørende med en gang vi kan avkrefte at det dreier seg om en bestemt person, sier Sorte.

Politiet har fått inn om lag 20 tips, og de fleste gjelder folk som er savnet. Også politifolk som har jobbet med uløste forsvinningssaker, tar kontakt.

Det var en turgåer som fant levninger etter en person nedgravd like ved den populære badeplassen Hagatjern i Nedre Eiker lørdag.

Ifølge en rapport fra Rettsmedisinsk institutt tilhører levningene sannsynligvis en mann på under 40 år, og kan ha ligget nedgravd så lenge som i ti år.