Boligområde evakuert i frykt for gasseksplosjon

Et boligområde i Fauske i Nordland ble natt til onsdag evakuert i frykt for at det skulle oppstå gasseksplosjon som følge av en brann på et industriområde.

Politiet fikk melding klokken 1.10 om at det var brann på et industriområde ved Krokdalsmyra i Fauske. For det meste var det betongelementer på området, men også en båt og sveiseutstyr. Sveiseutstyret var årsak til at brannvesenet ba politiet om å evakuere beboerne.

– Vi iverksatte umiddelbart evakuering. Det ble hørt to eksplosjoner fra industriområdet. Det kan ha vært gassflasker som tilhørte sveiseutstyret, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB.

Ved 3.30-tiden hadde brannvesenet fått utstyr fra Bodø som ble benyttet til å kjøle ned brannen fra avstand. Brannen var da i ferd med å roe seg. Ifølge NRK var eksplosjonsfaren ved 4-tiden over, og de evakuerte fikk beskjed om at de kunne dra hjem igjen.

Politiet hadde natt til onsdag ingen nøyaktige anslag på antall evakuerte.

– Det er relativt bra med bebyggelse i området, men stort sett er det snakk om eneboliger, sier Nilsson.

Brannvesenet opererte med et område med radius på 300 meter. Uten bygningsmasse, vegetasjon og terreng ville radiusen ha blitt utvidet til 2.600 meter. Årsaken til radiusens størrelse var fare for prosjektiler i forbindelse med at gassflasker kunne eksplodere.

Ingen personer ble skadd. Avisa Nordlands nettutgave skriver at industriområdet ikke ligger langt fra E6, men trafikken på veien gikk som normalt. (©NTB)