Solberg: Motivasjonen fortsatt på topp

Petter Solberg har ingen problemer med å motivere seg foran Rally Tyskland. (Foto: Roni Rekomaa/SCANPIX) Les mer Lukk

Asfalt-rally til tross; etter gode resultater tidligere i år, er motivasjonen på topp for Petter Solberg foran Rally Tyskland.

– Etter det gode resultatet i det forrige asfaltløpet, er motivasjonen helt på topp. Jeg jakter helt klart en plass på pallen, sier Petter Solberg.

– Vi gjennomførte en vellykket test på regn i Tyskland mandag, så nå har vi gode oppsett for bilen for både våte og tørre forhold, sier 35-åringen.

Solberg fikk også ny kartleser til det forrige rallyet, og briten Chris Patterson klarte seg veldig bra.

Respekt

Den norske rallystjernen har ingen særlig gode minner fra rallyet gjennom Moseldalen i sørvestre Tyskland. Første gang han kjørte rallyet i 2002 endte det med utkjøring. Så ble det åttendeplass i sesongen han ble verdensmester, mens det gikk langt verre i 2004 hvor han og kartleser Phil Mills hadde en stygg avkjøring.

Hans beste plassering kom i 2008 da det ble femteplass.

– Selv om jeg er helt klar for å kjempe i toppen, har jeg stor respekt for prøvene her etter ulykken i 2004. Derfor kommer jeg ikke til å ta unødvendige sjanser, sier Solberg.

Rallyet er et av de lengste på årets kalender. Den tøffeste etappen er på 48 kilometer og går under navnet Panzerplatte. Den skal kjøres lørdag og går inne på et militært område.

Rallyet har vært franske Sebastian Loebs. Han har nærmest kjørt på hjemmebane. Han kommer fra området rundt Strasbourg litt lenger sør langs den tyske grensen. Han har vunnet alle de sju rallyene som er arrangert siden Rally Tyskland kom på VM-kalenderen i 2002.

Solbergs plasseringer i Rally Tyskland:

2009: Ikke VM-runde.

2008; 5.-plass

2007: Brutt

2006: 7.-plass

2005: 7.-plass

2004: Brutt

2003: 8.-plass

2002: Brutt. (©NTB)