Moa til Hannover

Vålerenga-spiss Mohammed Abdellaoue skal ifølge NRK forhandle med Hannover om sin personlige kontrakt. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX) Les mer Lukk

Vålerenga og den tyske bundesligaklubben Hannover er enig om en overgang for spissen Mohammed Abdellaoue.

VIF-ledelsen bekrefter at klubben selger eliteseriens toppscorer.

– Vi er enige med Hannover om en ramme for en overgang for Moa, og han reiser ned nå for å forhandle om personlig kontrakt og gjennomgå den obligatoriske medisinske sjekken i Tyskland, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

Abdellaoue har scoret 15 mål i eliteserien i år og hjulpet Vålerenga til en annenplass på tabellen. VIF synes det er trist at de mister storscoreren sin.

– Moa har vært en viktig spiller for Vålerenga, og alle kan jo se hva han har levert for oss denne sesongen. Det er derfor beklagelig at vi mister Moa nå. Vi hadde et ønske om å beholde ham i klubben, men Moa har vært krystallklar på at han ønsket seg til utlandet i dette overgangsvinduet, forteller Haakonsen.

Jakter erstatter

Nå må osloklubben ut på overgangsmarkedet for å finne en erstatter for 24-åringen.

– Vi har meget gode offensive spillere i stallen vår i dag, men er alltid på utkikk etter spillere som kan forsterke oss. Når det er sagt, må det eventuelt være en fornuftig løsning for Vålerenga og en spiller som kan forsterke førsteelleveren umiddelbart. Vi ønsker ikke å gjøre noe overilt eller å se på kortsiktige løsninger da vi har spillere i stallen som er gode nok til å gjøre jobben for oss, sier Haakonsen.

Hentet fra Skeid

Abdellaoue ble hentet fra naboklubben Skeid i 2008. Han scoret ni seriemål og sju cupmål i sin første sesong i VIF-trøya og senket Stabæk i cupfinalen med to scoringer.

I 2009 slet han med skader under sesongoppkjøringen og måtte nøye seg med seks scoringer.

Moa har spilt 78 kamper for Vålerenga og scoret 40 mål. Lillebroren Mostafa Abdellaoue (22) spiller i VIF.

Hannover serieåpner mot Eintracht Frankfurt lørdag. (©NTB)