Levningene i Nedre Eiker tilhører en mann

Levningene etter en mann på mellom 20 og 40 år ble lørdag funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker. Politiet mener det dreier seg om en drapssak. Identiteten til den avdøde er ikke kjent. (Foto: Terje Bendiksby / Scanpix) Les mer Lukk

Levningene som lørdag ble funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker i Buskerud, tilhører en mann på mellom 20 og 40 år. Levningene er høyst ti år gamle.

En kvinne kom tilfeldigvis over restene av et nedgravd menneske i et skogholt ved Hagatjern lørdag.

Les mer: Fant nedgravde levninger

Levningene undersøkes på Rettsmedisinsk institutt i Oslo. Mandag formiddag ble det klart at de tilhører en mann på mellom 20 og 40 år, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

Etter funnet lørdag gikk spekulasjonene raskt i retning av at det var den savnede firebarnsmoren Belur Sardar som var funnet.

– Foreløpige undersøkelser av levningene etter en person funnet ved Hagatjern i Nedre Eiker viser at det ikke er Belur Sardar som ble funnet nedgravd i terrenget. Etter all sannsynlighet er det levningene etter en mann, og alder er foreløpig anslått til under 40 år, opplyser politiet i en pressemelding.

Personen skal også ha vært mellom 170 og 180 centimeter høy.

Han kan ha ligget nedgravd i terrenget i inntil 10 år. Ifølge rapporten er det for tidlig å si noe om hva mannen kan ha blitt utsatt for.

Politiet har foreløpig ingen formening om hvem som er funnet eller hva som har skjedd. Men lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker er ikke i tvil om at det har funnet sted en kriminell handling, og opplyser at politiet ser på saken som en drapssak.

De tre som er meldt savnet i Søndre Buskerud politidistrikt, forsvant i 1994, 1995 og i 2007. En av dem er ifølge politiet ikke aktuell på grunn av stedet han skal ha forsvunnet fra.

Politiet har fått en del tips i saken, men vil gjerne ha flere.

– Politiet vil fortsatt søke for å finne identiteten til personen. Vi er avhengig av den for å komme noe nærmere et svar på hva han kan ha vært utsatt for, sier lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte.