Leter etter samboer etter knivdrap

Innsatsleder Ketil Frydenlund ved åstedet der en kvinne lørdag ettermiddag ble funnet knivdrept i et rekkehus på Trollåsen i Akershus. (Foto: Kyrre Lien / Scanpix) Les mer Lukk

Politiet hadde lørdag kveld fortsatt ikke fått kontakt med samboeren til kvinnen som ble funnet drept i en leilighet på Trollåsen i Akershus. Heller ikke parets felles barn var kommet til rette.

Samboeren, en norsk statsborger i 30-årene, er etterlyst internt i politiet.

Follo-politiet får hjelp fra kolleger i andre distrikter, og Søndre Buskerud politidistrikt opplyser at de har bistått i letingen etter en bil. Også grensepolitiet og Kripos er varslet.

– Politiet har ennå ikke lyktes med å få kontakt med samboeren og parets felles barn. Det er vår høyeste prioritet nå, opplyste fungerende politimester i Follo politidistrikt, Ida Melbo Øystese, på en pressekonferanse lørdag kveld.

Ingen mistenkte

Senere på kvelden hadde politiet fremdeles ikke fått kontakt med samboeren.

Selv om politiet bruker store ressurser på å få tak i ham, understreker de at de ikke har noen mistenkte i saken.

Politiet sier de etterforsker saken bredt, men utover det er de forsiktige med å si for mye om hvordan de arbeider for å få tak i mannen.

– Vi ønsker ikke å kommentere de skrittene vi tar, men vi bruker de rutiner vi har i slike saker, sier politiadvokat Lars Lanes Østby til NTB.

Samboeren er ikke en kjenning av politiet, ifølge NRK. Etter det kanalen erfarer er parets barn rundt ett år gammelt.

– Hørte skrik

Politiet rykket ut til rekkehusleiligheten på Trollåsen i Oppegård like etter klokken 14 lørdag, etter å ha fått melding om at en kvinne i 30-årene var knivstukket i sin egen bolig.

Da de kom fram, fant de kvinnen død.

Det antas at drapet skjedde natt til lørdag, og kvinnen ble funnet i leiligheten av familiemedlemmer tidlig på ettermiddagen, ifølge NRK.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten i 1-tiden natt til lørdag. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter.

Politiet opplyser at alle tilgjengelige ressurser settes inn i det videre arbeidet.

Området rundt boligen på Trollåsen er sperret av mens politiet arbeider med å sikre spor på åstedet. I tillegg avhøres vitner.

(©NTB)


Vis større kart