Fem menn varetektsfengslet i voldtektssak

Fire litauere og én tysker er i Oslo tingrett varetektsfengslet i to uker, siktet for å ha voldtatt en 20 år gammel jente.

Natt til torsdag skal en 20 år gammel kvinne ha blitt voldtatt av flere menn på Oslo Fjordcamp. En tysker på 43 år og tre litauere på 21, 32 og 39 år ble pågrepet og siktet i saken. Fredag ble en femte mann, en 42 år gammel litauer, pågrepet og siktet.

Samtlige ble fredag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved volds- og sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til NTB.

Nekter straffskyld

Den 42 år gamle litaueren forklarte seg i avhør fredag. Som de fire øvrige siktede nekter også han straffskyld.

– Det var alkohol inne i bildet, og kvinnen var beruset og bevisstløs og kunne ikke motsette seg overgrepet, sier Kraby.

Samtlige nekter for å ha voldtatt kvinnen, men tre av de siktede hevder at den 20 år gamle kvinnen hadde sex med dem frivillig.

Voldtekten skal ha skjedd i et grøntområde på campingplassen. Kraby sier at politiet fremdeles jobber med å få klarhet i nøyaktig hva som skjedde på Oslo Fjordcamp natt til torsdag. Kvinnen skal ikke ha møtt de fem mennene i forkant av den angivelige voldtekten.

DNA-spor

Politiet har sikret seg DNA-spor, og disse er nå sendt til analyse. Politiet vil også vil gå gjennom de involvertes mobiltelefoner. Kraby sier det er avhørt et begrenset antall vitner til selve hendelsen. Politiet er derfor fortsatt på jakt etter mulige vitner, som kan ha befunnet seg nær åstedet før, under eller etter hendelsen, som ble meldt til politiet ved 1-tiden natt til torsdag.

– Nå kommer vi til å ta nye avhør, både av siktede og fornærmede, for det er en del avvik mellom forklaringene, sier politiadvokaten.

Politiet har fått på plass en tysk og en litauisk tolk i forbindelse med avhørene. (©NTB)